Η συνάντηση επικεντρώθηκε στα έργα επεξεργασίας αστικών λυμάτων που είναι ενταγμένα στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η Δράση «Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις». Συζητήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των έργων, η πρόοδος των εργασιών και δόθηκαν κατευθύνσεις για την ταχύτερη απορρόφηση των εγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων.

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει εντάξει στη συγκεκριμένη δράση ένα σημαντικό έργο της ΔΕΥΑΛ, την «Μονάδα Ηλιακής Ξήρανσης Ιλύος ΕΕΛ Λάρισας», συνολικού προϋπολογισμού 10,1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7,55 εκατ. ευρώ είναι χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα υπόλοιπα από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΛ. Η κατασκευή του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025, ενώ θα ακολουθήσει δοκιμαστική λειτουργία διάρκειας περίπου 12 μηνών.

Στο περιθώριο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν δήμαρχοι από πολλές περιοχές της Ελλάδας, ο κ. Μαμάκος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και να συζητήσει γενικότερα θέματα που αφορούν την πορεία των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης.