Συνάντηση για την προώθηση της Δυτικής Ελλάδας ως Κινηματογραφικό Προορισμό

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024, ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στα γραφεία του Athens Film Office (AFO) στο Σεράφειο συγκρότημα του Δήμου Αθηναίων.

Συνοδευόμενος από την υπεύθυνη του Film Office της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Θεανώ Βούρτση, ο κ. Μπονάνος συζήτησε στρατηγικές για την προώθηση της περιοχής ως προορισμού κινηματογραφικών και οπτικοακουστικών παραγωγών.

Ο κ. Μπονάνος και η κ. Βούρτση υποδέχθηκαν ο Διευθυντής του AFO, Στάθης Καλογερόπουλος, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, Ιωάννης Γεώργιζας. Οι εκπρόσωποι του AFO μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από την επιτυχημένη λειτουργία του γραφείου τους και τις μεθόδους προώθησης που χρησιμοποιούν για να αναδείξουν την Αθήνα ως προορισμό κινηματογραφικών παραγωγών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αντάλλαξαν απόψεις και συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Δυτικής Ελλάδας, όπως τα φυσικά τοπία, οι αστικοί και βιομηχανικοί χώροι, καθώς και η τεχνογνωσία επαγγελματιών από τον χώρο του Πατρινού Καρναβαλιού. Αυτά τα στοιχεία θεωρούνται καθοριστικά για την προώθηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως προορισμού για οπτικοακουστικές παραγωγές.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μπονάνος δήλωσε: «Αποτελεί προτεραιότητά μας να εισαχθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον χάρτη των περιοχών που επιλέγονται από εγχώριες και διεθνείς παραγωγές του οπτικοακουστικού κλάδου. Με την ανταλλαγή καλών πρακτικών από επιτυχημένα Film Office, όπως αυτό του Δήμου Αθηναίων, είμαστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα θα το επιτύχουμε».

Η συνάντηση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση της Δυτικής Ελλάδας και την ενίσχυση της παρουσίας της στον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.