Σημαντική Συνάντηση του ΕλΔΑΠ με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Θόδωρο Σκυλακάκη

Σε μία από τις πιο ουσιαστικές και παραγωγικές συναντήσεις από την ίδρυσή του, το «Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων» (ΕλΔΑΠ) πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη.

Η συνάντηση διεξήχθη το πρωί της Δευτέρας, 22 Ιουλίου, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕλΔΑΠ απαρτιζόταν από τους Δημάρχους Λοκρών Αθανάσιο Ζακεντέ, Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Γιώργο Τσαπουρνιώτη, Βιάννου Παύλο Μπαριτάκη, καθώς και τον Πρόεδρο του Δικτύου και Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε για τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕλΔΑΠ, τις διεκδικήσεις και τα τρέχοντα θέματα. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην ανακοίνωση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΥΠΕΝ και του ΕλΔΑΠ. Ο κ. Σκυλακάκης χαρακτήρισε το Δίκτυο ως μια θετική πρωτοβουλία στον τομέα της ανθεκτικότητας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αμοιβαία συνεργασία.

«Ήταν μια πολύ καλή και παραγωγική συζήτηση. Είναι σημαντικό στο θέμα της ανθεκτικότητας, που έχει τεράστια σημασία, να έχουμε μια πολύ στενή και καλή σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδίως με τις δυνάμεις αυτής που πρωτοπορούν, όπως είναι το Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων», δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Δικτύου και Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, εξέφρασε την ικανοποίησή του: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη, που αφιέρωσε χρόνο να δεχτεί το ΕλΔΑΠ. Είχαμε τη δυνατότητα να θέσουμε ερωτήματα και ζητήματα που έχει ήδη δώσει λύσεις μέσα από το νομοσχέδιο που έχει προωθήσει. Και το σημαντικότερο; Δέχτηκε να υπογράψουμε μια προγραμματική σύμβαση, προκειμένου να μπορεί και ο Φορέας να αναλάβει διαχειριστικές μελέτες και να συμβάλλει στο έργο του Υπουργείου προς τη σωστή κατεύθυνση για την αυτοδιοίκηση».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.