Ομοφωνία για την παραχώρηση του Νεωρίου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου αποφάσισε ομόφωνα χθες υπέρ της παραχώρησης του ακινήτου του Νεωρίου, στο Μαντράκι, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία της έδρας του The Rhodes Co-Lab, ενός φιλόδοξου έργου που στοχεύει να μετασχηματίσει τη Ρόδο σε πρότυπο βιώσιμου τουριστικού προορισμού μέχρι το 2030.

Η επικεφαλής του έργου, Αγγελική Χονδρομματίδου, ενημέρωσε το συμβούλιο για τους στόχους του The Rhodes Co-Lab και το σχεδιασμό για το ακίνητο του Νεωρίου. Όπως ανέφερε, ο χώρος θα φιλοξενεί μια εκθεσιακή βιωματική ενημέρωση με τη βοήθεια σύγχρονης τεχνολογίας, παρουσιάζοντας αναλυτικά τη διαδικασία μετασχηματισμού της Ρόδου. «Θα είναι ουσιαστικά το σπίτι του The Rhodes Co-Lab, όπου θα μπορούμε όλοι να ενημερωνόμαστε για την πορεία του, να οργανώνουμε εκδηλώσεις και δράσεις,» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Χονδρομματίδου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, από τον Σεπτέμβριο ο χώρος που θα παραχωρηθεί θα κλειστεί με διαφημιστικό κάλυμμα, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης στο εσωτερικό χωρίς να προκαλείται μεγάλη όχληση στην γύρω περιοχή. Ο στόχος είναι ο χώρος να είναι έτοιμος τον Φεβρουάριο και να αρχίσει να φιλοξενεί δράσεις, αρχικά για μαθητές, μέσα στον Μάρτιο.

Στην ίδια συνεδρίαση, το συμβούλιο απέρριψε τα αιτήματα για έκδοση βεβαίωσης ειδικής διαδρομής, καθορισμού χώρου αφετηρίας και σημείων στάσεων για τουριστικά λεωφορεία Δ.Χ. ανοικτού τύπου αστικής περιήγησης πόλεων (open bus) στην πόλη της Ρόδου. Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, Σουσάνα Καρδούλια, δήλωσε ότι υπήρξαν αιτήματα για πέντε νέες διαδρομές ανοιχτών λεωφορείων, τα οποία απορρίφθηκαν ομόφωνα, με το σκεπτικό ότι επιπλέον δρομολόγια θα προκαλούσαν μεγάλη κυκλοφοριακή επιβάρυνση στην ήδη προβληματική κατάσταση που επικρατεί στην πόλη της Ρόδου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.