Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη το πρωί της Τρίτης 23/07 στο κέντρο του Ηρακλείου, όταν ένα θωρακισμένο όχημα χρηματαποστολής πήρε φωτιά με τους δύο εργαζόμενους να εγκλωβίζονται μέσα.

Η φωτιά ήταν αποτέλεσμα της έκρηξης μία αντλίας καπνού, η οποία εξερράγη μέσα στο όχημα.

Τότε ένας εργαζόμενος σε οικοδομή που τους άκουσε να ζητάνε βοήθεια, πήρε μια βαριοπούλα, έσπασε τα τζάμια και τους απεγκλώβισε σχεδόν λιπόθυμους.

Ασθενοφόρο παρέλαβε τα δύο άτομα και τα μετέφερε στο νοσοκομείο. Ωστόσο, ο οικοδόμος μάλλον βρήκε τον μπελά του παρά το γεγονός πως κατάφερε να σώσει τη ζωή δύο ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό τμήμα καθώς η εταιρεία του έκανε μήνυση για φθορά ξένης περιουσίας. Λίγο αργότερα, όμως, απέσυρε τη μήνυση.

Στο MEGA μίλησε ο οικοδόμος, Παύλος Μπαρμπαδάκης, που έσωσε τα δύο άτομα.

«Δούλευα πιο πάνω σε μία οικοδομή και είχα κατέβει από τη σκαλωσιά να πάω να πάρω έναν καφέ, να κάνω διάλειμμα. Είδα μαζεμένο κόσμο έξω από την τράπεζα που ήταν ένα αμάξι της χρηματαποστολής και φώναζαν ‘’βοήθεια καίγονται’’.

Πλησίασα κοντά, προσπάθησα να ανοίξω τις πόρτες αλλά ήταν κλειδωμένες και δεν άνοιγαν ούτε οι μπροστινές ούτε οι πίσω.

Έτρεξα γρήγορα στη δουλειά που ήμουν και πήρα ένα σφυρί μήπως και σπάσω τα τζάμια να βγουν οι άνθρωποι από μέσα γιατί είχε πυκνό μαύρο καπνό.

Προσπάθησα να σπάσω του οδηγού και του συνοδηγού το τζάμι αλλά μάλλον απασφαλίσανε οι πόρτες που είχαν μπλοκάρει και άνοιξε από του οδηγού η πόρτα και τους βγάλαμε με τα χέρια σηκωτούς, στην ουσία ημιλιπόθυμους».