Επίσκεψη Κινεζικής Αντιπροσωπείας από την Επαρχία Fujian στην Πάτρα

Στις 24 και 25 Ιουλίου 2024, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα υποδεχθεί αντιπροσωπεία από την επαρχία Fujian της Κίνας, στο πλαίσιο Συμφωνητικού Συνεργασίας που υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2023 μεταξύ των δύο περιφερειών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο Πατρών, τον ΟΛΠΑ Α.Ε., το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών και τοπικές επιχειρήσεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης, σχολίασε σχετικά: «Μετά την επίσκεψη της ελληνικής αποστολής στην επαρχία Fujian πριν ένα χρόνο, η κινεζική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τη Δυτική Ελλάδα με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών. Τα οφέλη για τη Δυτική Ελλάδα είναι πολλαπλά, καθώς ανοίγονται νέοι δρόμοι τόσο για τον επιστημονικό όσο και για τον επιχειρηματικό τομέα».

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου στις 9.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνάντηση ενδιαφερόμενων μερών στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 32 Αμερικής, ισόγειο). Η συνάντηση στοχεύει στη σύσφιξη των σχέσεων των δύο περιοχών σε τομείς όπως οι επενδύσεις, τα κατασκευαστικά υλικά, το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες, ο πολιτισμός, τα ακαδημαϊκά θέματα, η επιχειρηματικότητα και η αγροδιατροφή.

Οι τοπικές επιχειρήσεις και οι ενδιαφερόμενοι φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στη συνάντηση, προσκομίζοντας προαιρετικά προωθητικές μπροσούρες και μικρά δείγματα των προϊόντων τους.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.