Δήμος Αθηναίων: Σαρωτικές Αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία

Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά σε εκτεταμένες αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία, με αφορμή την πρόσφατη εξάρθρωση κυκλώματος εκβιαστών, στην οποία εμπλέκονταν και ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, ο οποίος βρίσκεται πλέον υπό προφυλάκιση.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ανακοίνωσε σήμερα την πλήρη αναδιοργάνωση της Διοίκησης της Δημοτικής Αστυνομίας και των δημοτικών αστυνομικών τμημάτων.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Δούκας τόνισε: «Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε καμία εγκληματική και παραβατική συμπεριφορά. Θα δείξουμε μηδενική ανοχή σε κρούσματα διαφθοράς, κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης, καθώς και σε συμπεριφορές που υπονομεύουν το έργο της Δημοτικής μας Αρχής που έχει ως στόχο τη βελτίωση της ζωής των Αθηναίων. Λαμβάνουμε κάθε μέτρο που απαιτείται για να αποτρέψουμε και να εξαλείψουμε τα φαινόμενα αυτά, όπου και εάν υπάρχουν. Είμαστε σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανταποκρίνονται με συνέπεια και ευσυνειδησία στα καθήκοντά τους».

Ο Δήμος Αθηναίων έχει ήδη δρομολογήσει μια σειρά ενέργειες με σκοπό την απρόσκοπτη και με διαφάνεια αδειοδότηση και λειτουργία των καταστημάτων, καθώς και τον έλεγχο που πρέπει να διενεργούν οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες.

Μεταξύ άλλων, το αμέσως επόμενο διάστημα, προβλέπεται η καθολική αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος του Δήμου, μέσω του οποίου θα υπάρξει πλήρης χαρτογράφηση των καταστημάτων. Επιπλέον, θα γίνει δραστική αλλαγή της Κανονιστικής των καταστημάτων, η οποία θα θεσπίζει αυστηρούς όρους ίδρυσης και λειτουργίας, ενώ οι επαγγελματίες θα υποχρεούνται να αναρτούν στην είσοδο των καταστημάτων τους QR Code, με την άδεια λειτουργίας και τον ακριβή χώρο που τους έχει παραχωρηθεί για τα τραπεζοκαθίσματα.

Παράλληλα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων, Θωμάς Γεωργιάδης, επεξεργάζεται αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής αστυνομίας, οι οποίες θα επεκταθούν στη συνολική διαχείριση των καταγγελιών, με σκοπό την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση ενδεχόμενων φαινομένων διαφθοράς και κακοδιοίκησης.

Με τις σαρωτικές αυτές αλλαγές, ο Δήμος Αθηναίων αποσκοπεί στη διασφάλιση της διαφάνειας και της ομαλής λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών, ενισχύοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη των πολιτών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.