Οι έλληνες στρατιωτικοί για το «υπέροχο υποβρύχιο πάρκο», «Ανατολού»

Οι τουρκικές προκλήσεις επανήλθαν στο Αιγαίο και πυροδότησαν τις συζητήσεις Ελλήνων επιτελών του στρατού. Μεταξύ αυτών ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά τους στο τουρκικό αεροπλανοφόρο «Ανατολού» και η προοπτική μετατροπής του σε «υπέροχο υποβρύχιο πάρκο».

Επειδή οι προκλήσεις των Τούρκων με το «Ανατολού», ισπανικής σχεδίασης, το οποίο προοριζόταν για αεροπλανοφόρο, εν συνεχεία έγινε ελικοπτεροφόρο και βάση για drones, συνεχίζονται, θα σας περιγράψω τι λένε για αυτό στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους οι Έλληνες επιτελείς: «Μέγα πλοίο, μέγιστος στόχος», αναφέρουν, όπως μας ενημερώνει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Η περίπτωση εμπλοκής

Και ακόμα λένε ότι εάν βρεθεί επί του πεδίου και ισχύσουν οι κανόνες εμπλοκής «τότε θα μεταμορφωθεί σε ένα υπέροχο υποβρύχιο πάρκο». Αυτά λένε οι Έλληνες στρατιωτικοί και τα επανέλαβαν όταν είδαν το «Ανατολού» να πηγαίνει στην κατεχόμενή Κερύνεια, ως… ναυαρχίδα 50 τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Και παράβαση τώρα με… drone στο Αιγαίο

Ακριβώς την επομένη του σόου της ντροπής στα κατεχόμενα, συνεχίζει ο ΒΗΜΑτοδότης, οι Τούρκοι  άρχισαν και πάλι να αποστέλλουν τα drones στο Αιγαίο. Μετά από πολλούς μήνες έστειλαν ένα drone στο Αιγαίο, χωρίς προειδοποίηση, χωρίς να υποβάλουν, ως προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί, σχέδια πτήσεως, προφανώς για να μην ξεχάσουν την επιμονή τους με τα UAV.

Πραγματοποίησε μία παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας. Ενώ την ίδια ώρα δύο τουρκικά ελικόπτερα εισήλθαν παρανόμως στο FIR Αθηνών, στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και πραγματοποίησαν άλλες τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας. Το drone και τα ελικόπτερα αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και την πάγια τακτική, καταλήγει η στήλη.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.