Η Πελόζι στηρίζει την Κάμαλα Χάρις – «Θα μας οδηγήσει στη νίκη»

Η πρώην πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι υποστηρίζει και επίσημα την Κάμαλα Χάρις

Την στήριξή της  στην Κάμαλα Χάρις, για να ηγηθεί του κόμματος των Δημοκρατικών μέχρι τις προεδρικές εκλογές, εξέφρασε επισήμως η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και υψηλόβαθμο στέλεχος των Δημοκρατικών, Νάνσι Πελόζι.

«Με απέραντη περηφάνια και απεριόριστη αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας μας, υποστηρίζω την Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα μας οδηγήσει στη νίκη τον Νοέμβριο», έγραψε η ίδια σε ανάρτησή της στο Χ.

Οι επόμενες εβδομάδες μέχρι το συνέδριο των Δημοκρατικών στις 19 Αυγούστου θα κρίνουν πολλά. Εκεί, τα μέλη του κόμματος θα αποφασίσουν σε ποιον θα δώσουν το χρίσμα του υποψήφιου προέδρου τους. Και μέχρι στιγμής, η Κάμαλα Χάρις είναι η μοναδική υποψήφια. Έχει την στήριξη του ζεύγους Κλίντον και άλλων σημαντικών στελεχών του κόμματος.

Ωστόσο, κλειστά κρατάει τα χαρτιά του ο Μπάρακ Ομπάμα.

Τις ώρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις συγκεντρώθηκαν δωρεές ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Είναι επίσης η μοναδική συνδικαιούχος στον λογαριασμό με τα περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια, που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής η προεκλογική εκστρατεία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.