Με ένα εξώφυλλο που έχει κυρίαρχο το κόκκινο χρώμα, που προκαλεί έντονα συναισθήματα, επέλεξε το περιοδικό TIME να αποτυπώσει τις εξελίξεις στην αμερικανική πολιτική σκηνή, μετά την απόσυρση του 81χρονου προέδρου Τζο Μπάιντεν από την προεκλογική κούρσα.

Η Καμάλα έρχεται, ο Μπάιντεν φεύγει, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος στο εξώφυλλο, που όμως δεν έχει καμία λέξη παρά μόνο την Κάμαλα Χάρις στην άκρη του να μπαίνει στο πλάνο και την πλάτη του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει βγει τελείως από το κάδρο.

Στις 28 Ιουνίου, μία μέρα μετά το καταστροφικό για τον Τζο Μπάιντεν ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ, η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού είχε επιλέξει πάλι ένα κόκκινο εξώφυλλο, με τον αμερικανό πρόεδρο να βγαίνει από αυτό και μία μόνο λέξη: πανικός.

Η Κάμαλα Χάρις είναι η πρώτη μαύρη και η πρώτη ασιατικής καταγωγής Αμερικανίδα που ανέβηκε στην αντιπροεδρία των ΗΠΑ. Τώρα η υποστήριξη του Μπάιντεν πιθανόν να την τοποθετεί σε πλεονεκτική θέση ώστε να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος.

Η ίδια έχει μακρά ιστορία στην πολιτική: εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο, γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνια, γερουσιαστής, υποψήφια για την προεδρία το 2020 και αντιπρόεδρος. Και ενώ στο τελευταίο αξίωμα το οποίο κατείχε βρισκόταν στη σκιά του Μπάιντεν, πλέον βρέθηκε να αποτελεί βασική πρωταγωνίστρια της εκλογικής κούρσας, με τις θέσεις της σε βασικά ζητήματα να εξετάζονται ήδη εξονυχιστικά τόσο μέσα στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως.