Στη σύλληψη 37χρονου αλλοδαπού που σκότωσε  γάτα που ήταν στην αυλή του σπιτιού του προχώρησε η αστυνομία.  Επιπλέον στον συλληφθέντα επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ

Η σύλληψη του δράστη πραγματοποιήθηκε τις μεσημβρινές ώρες της 20ης Ιουλίου 2024, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων και απείθεια.

Το χρονικό της κακοποίησης

Σύμφωνα με πληροφορίες του ertnews.gr, ο κατηγορούμενος πρωινές ώρες της 20-7-2024 στην περιοχή της Βούλας, με χρήση σιδερένιου λοστού χτύπησε και θανάτωσε αδέσποτη γάτα γιατί βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε, πιθανότατα από γείτονες που το αντιλήφθηκαν. Μετά την καταγγελία αστυνομικοί μετέβησαν άμεσα και εντόπισαν τον 37χρονο, ο οποίος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του, ενώ πραγματοποιήθηκε συλλογή πειστηρίων (σιδερένιος λοστός) που πιστοποίησαν την εγκληματική του πράξη σε βάρος του ζώου.

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το θανατωμένο ζώο εστάλη για νεκροψία – νεκροτομή στην αρμόδια ιατροδικαστική υπηρεσία.