Τελευταίο αντίο θα πουν την Τετάρτη 24/7 συγγενείς και φίλοι στον 33χρονο οδηγό του τουριστικού λεωφορείου που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Σγόμπου στην Κέρκυρα.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το λεωφορείο που οδηγούσε ο 33χρονος βγήκε από την πορεία του και προσέκρουσε σε σταθμευμένη ρυμούλκα φορτηγού. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία το λεωφορείο δεν φαίνεται να είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, ενώ δεν βρέθηκαν ίχνη φρεναρίσματος ή άλλων ελιγμών.

Στο μεταξύ αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας νεκροτομής, προκειμένου να διαπιστωθεί αν θα προκύψουν στοιχεία, τα οποία θα δώσουν σαφείς απαντήσεις αναφορικά με τα αίτια του δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή στον οδηγό του λεωφορείου, πατέρα ενός βρέφους έξι μηνών.

Τρεις τραυματίες

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν 3 Βρετανοί τουρίστες, επιβάτες του λεωφορείου, ένας άνδρας, μια γυναίκα και ένα παιδί που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Από τύχη δεν υπήρξαν και άλλα θύματα, καθώς το λεωφορείο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα σε δρόμο πολυσύχναστο, σε περίοδο κατά την οποία στο νησί υπάρχουν πολλοί τουρίστες.

Η γυναίκα αναμένεται να μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων για περαιτέρω εξετάσεις, ενώ ελαφρύτερα τραυματισμένοι είναι ο άνδρας και το παιδί που εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Στην επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των τουριστών και του άτυχου οδηγού από το λεωφορείο συμμετείχε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ καθώς και ασθενοφόρα του νοσοκομείου και ιδιωτικών κλινικών.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Σήμερα (21.07.2024), το μεσημέρι, στο 10ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Κέρκυρας- Παλαιοκαστρίτσας, δ.χ. λεωφορείο που οδηγούσε 33χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε σταθμευμένο ημιρυμουλκούμενο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον τραυματισμό 3 επιβαινόντων, εκ των οποίων ένας ανήλικος. Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου δυστυχήματος, διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Κέρκυρας».