Καιρός: Έως 42°C σήμερα – Έρχονται μπόρες, πότε δροσίζει

Πολλή ζέστη και σήμερα - Αλλάζει από την Τρίτη το σκηνικό του καιρού, με υποχώρηση του υδραργύρου - Αναλυτικά οι θερμοκρασίες των επόμενων ημερών.

Παραμένουν και σήμερα Δευτέρα 22/7 οι υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών, με το θερμόμετρο να φτάνει τοπικά τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ από αύριο Τρίτη ο καιρός αλλάζει, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και θα υπάρξουν ανάσες δροσιάς, που θα γίνουν κυρίως αισθητές στα μέσα της εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά:

Την Δευτέρα (22-7-2024) η θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:

  • στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 με 40 και τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.
  • στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
  • στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου.
  • στην Αττική τους 39 με 40 βαθμούς και στο νομό Θεσσαλονίκης τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου, αναμένονται και μπόρες στα κεντρικά και βόρεια της χώρας, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα της επικράτειας η ζέστη θα συνεχιστεί.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Η θερμοκρασία σήμερα θα είναι στα δυτικά και τα Επτάνησα θα είναι στους 37 – 39 βαθμούς, στα βόρεια στους 38 – 40 βαθμούς, στα ανατολικά στους 41 βαθμούς -τοπικά θα αγγίξει και τους 42 βαθμούς- και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίους στους 36 – 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, η θερμοκρασία στους 27 – 39 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι νοτιάδες στον Σαρωνικό κόλπο έντασης ως και 4 μποφόρ και στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο.

Στην Θεσσαλονίκη επίσης ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία στους 26 – 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι ως και 4 μποφόρ στον Θερμαϊκό κόλπο.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες χθες

Συνεχίστηκαν για δέκατη τέταρτη συνεχόμενη ημέρα χθες οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας.

Η μέγιστη θερμοκρασία την Κυριακή 21/07 καταγράφηκε στη Στυλίδα Φθιώτιδας (42.1 °C) και ακολούθησε η Θήβα – Νέα Οδός (41.2 °C), τα Πλατανούλια Λάρισας, η Σκάλα Μεσσηνίας και τα Δένδρα Τυρνάβου (40.9 °C).

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα σύμφωνα με δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Όπως προκύπτει από τις σχετικές πληροφορίες που επίσης παρουσιάζονται στην εικόνα αυτή, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 °C σε 152 από τους 511 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό ~30%).

Οι θερμοκρασίες των επόμενων ημερών

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσε το νέο χάρτη θερμοκρασιών για τις επόμενες μέρες. Από τους 40 βαθμούς σήμερα Δευτέρα το θερμόμετρο θα πέσει στους 34 την επόμενη Κυριακή.

Μάλιστα, όπως σημειώνει, σε υψόμετρα άνω των 500 μέτρων η θερμοκρασία θα είναι από 3 έως και 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.