Σε κανονικό θάλαμο του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου μεταφέρθηκε σήμερα ο 56 χρόνος συνοριοφύλακας, μετά τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας λόγω του χειρουργείου που υπεβλήθη το περασμένο Σάββατο, εξαιτίας πυροβολισμού που δέχθηκε κοντά στον Εβρο, περιοχή Σουφλίου.

Σε δηλώσεις του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Κώστα Βαφειάδη στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, τονίσθηκε ότι η κατάσταση της υγείας του ασθενούς είναι πολλή καλή και ότι έχει πλήρη επίγνωση όσων έχουν διαδραματισθεί.

Είναι χαρούμενος, χαμογελαστός, έχει μιλήσει από την προηγούμενη μέρα με τη σύζυγο του και μέσω Skype με τα παιδιά του, που βρίσκονται μακριά ώστε να μην ανησυχούν.

Εχουν μειωθεί οι πόνοι

Ο κ. Βαφειάδης εξήγησε στον 56 χρόνο συνοριοφύλακα ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ του ενώ και ο ίδιος του διαβεβαίωσε ότι οι αρχικοί πόνοι έχουν μειωθεί.

Σήμερα κλιμάκιο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης αποτελούμενο από έναν ψυχολόγο, έναν γιατρό και ένα αξιωματικό της αστυνομίας επισκέφθηκαν τον συνοριοφύλακα για να του εκφράσουν τα περαστικά τους.

Ο άτυχος συνοριοφύλακας μετά τον πυροβολισμό διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην χειρουργική κλινική του ΓΝ Διδυμοτείχου όπου του έγινε σπληνεκτομή και τμηματικά εντερεκτομή στο λεπτό έντερο όργανα οποία είχαν τραυματισθεί.

Στους μύες παραμένει η σφαίρα

Ο κ Βαφειάδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι η σφαίρα παραμένει εγκλωβισμένη στους μύες και τους ιστούς της κάτω αριστερής κοιλιακής χώρας και ότι δεν πρόκειται να χειρουργηθεί διότι η αφαίρεση της θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα και κινδύνους. Επίσης όπως τόνισε το υλικό της σφαίρας είναι ανενεργό και θα περιχαρακωθεί από τον οργανισμό με το πέρασμα του χρόνου.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό ο κ Βαφειάδης τόνισε για άλλη μια φορά την διαρκή ετοιμότητα του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου 366 μέρες το χρόνο και ότι «είναι μια καλή ευκαιρία να καταλάβει η πολιτεία και ο κόσμος πόσο σωτήρια είναι η ύπαρξη και η προσφορά του για να το στηρίξει όπως του αξίζει».