Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος στην συνέντευξη του στο cityhub στα «ΝΕΑ» στις 16 Ιουλίου 2024, υπογράμμισε την υπολειτουργία των υγειονομικών μονάδων στην επικράτεια του Δήμου, επισημαίνοντας την έλλειψη ενός πλήρως στελεχωμένου Κέντρου Υγείας στην Πετρούπολη, μια πόλη με περίπου 80.000 κατοίκους.

Η 2η Υ.Πε. απάντησε ότι στην Πετρούπολη δεν υπάρχει Κέντρο Υγείας, αλλά λειτουργούν ιατρεία που υπάγονται διοικητικά στο Κέντρο Υγείας Αγίων Αναργύρων, το οποίο απέχει μόνο 4 χλμ. Επιπλέον, αναφέρουν ότι το παράρτημα των Αγίων Αναργύρων είναι στελεχωμένο με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των κατοίκων.

Ωστόσο, ο Δήμαρχος μέσω Δελτίου Τύπου επιμένει ότι η απόσταση των 4 χλμ. δεν καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες της πόλης και των γύρω περιοχών, υπογραμμίζοντας ότι η υποστελέχωση αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η απαίτηση των κατοίκων είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου, πλήρως στελεχωμένου Κέντρου Υγείας με 24ωρη λειτουργία.

Η συζήτηση για την επάρκεια των υγειονομικών υπηρεσιών στην Πετρούπολη συνεχίζεται, με τις δύο πλευρές να διαφωνούν έντονα για τις λύσεις και τις προτεραιότητες.