Σε τραγωδία μετατράπηκε το γλέντι βάφτισης στην τοπική κοινότητα του Αγίου Πέτρου στην Αρκαδία.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα ζευγάρι και φίλοι τους, φεύγοντας από το πολύωρο γλέντι, κάθισαν για καφέ στην πλατεία του χωριού για να συνέλθουν από το φαγοπότι.

Το θύμα -σύμφωνα με μαρτυρίες- φαίνεται πως παρενόχλησε την 34χρονη σύζυγο του δράστη. Ο 40χρονος, σε κατάσταση μέθης, άρχισε να τον ξυλοκοπά χωρίς να σταματά. Μάλιστα, αναφέρεται πως στον τσακωμό συμμετείχε και ένα τρίτο πρόσωπο, το οποίο αναζητείται από τις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 3:35 τα ξημερώματα της Κυριακής 21/7 ενημερώθηκε η αστυνομία από το ΕΚΑΒ Τρίπολης για πεσμένο άτομο στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο για να παραλάβουν τον άτυχο 64χρονο και διαπίστωσαν σοβαρά χτυπήματα στον λαιμό και το κεφάλι.

«Ψέματα το κάνει, δεν είναι νεκρός»

Αυτόπτης μάρτυρας, συντετριμμένος για τον χαμό του φίλου του, αναφέρει στο MEGA πως ο δράστης όταν είδε τον 64χρονο χωρίς τις αισθήσεις του, δεν κατάλαβε τι είχε κάνει κι άρχισε να του φωνάζει να σηκωθεί.

«Ήταν ένα παιδί μάλαμα, το λέω και βουρκώνω. Έχω περάσει μια ζωή μαζί του. Εγώ κατέβηκα το πρωί και βλέπω τον δράστη τύφλα, ήταν πολύ μεθυσμένος. Του λέω πέθανε; Μου λέει ψέματα το κάνει, δεν είναι νεκρός. Δεν καταλάβαινε τι του γινόταν», είπε φίλος του θύματος.

Μαρτυρίες αναφέρουν πως ένα ακόμη άτομο από την παρέα συμμετείχε στην εγκληματική ενεργεια. «Μια παρεξήγηση, από το τίποτα έγινε το κακό. Είχαν πιει όλοι πάρα πολύ. Μετά το γλέντι συνέχισαν να πίνουν. Είπε κάτι ο Ν… στην κοπέλα και έγινε ο κακός χαμός. Τον χτυπούσαν ακόμα κι όταν ήταν αναίσθητος κάτω», ανέφερε κάτοικος του χωριού.

«Περιμένουμε την ιατροδικαστική»

O Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση.

«Αυτοί οι άνθρωποι ήταν μεθυσμένοι. Στη βάφτιση ήταν καλεσμένοι το ζευγάρι, όχι το θύμα. Μετά συνέχισαν σε μία καφετέρια, όπου εκεί πήγε και ο δράστης. Ανέφεραν πως το θύμα παρενόχλησε τη γυναίκα. Λογοφέρανε. Τους ακολούθησε, λένε οι πληροφορίες, στο αυτοκίνητο. Η γυναίκα μπήκε στην θέση του οδηγού και το θύμα πήγε δίπλα του και κάτι του έλεγε. Τότε, ο δράστης τον έπιασε κεφαλογκλείδωμα και άρχισε να τον χτυπά» είπε.

«Την ώρα που το θύμα βογκούσε, τον χτύπησε με κλωτσιές στα πόδια. Φαίνεται και πως η σύζυγος τον κλώτσησε. Δεν επιβεβαιώνεται πως υπήρχε κάποιο άλλο πρόσωπο. Περιμένουμε την ιατροδικαστική για να δούμε εάν πέθανε από τα χτυπήματα ή από πνίξιμο, επειδή τον είχε πιάσει κεφαλογκλείδωμα» πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος, Θοδωρής Καραγιάννης, ανέφερε πως όταν οι δράστες έφυγαν, σίγουρα κάποιος θα είδε το θύμα αλλά δεν βοήθησε. «Φοβάται ο κόσμος. Σέβομαι ότι μπορεί να φοβούνται αλλά όταν μιλάμε για μία τέτοια περίπτωση αλλά ο κίνδυνος είναι ελάχιστος. Εδώ είναι μία δειλία, μία φοβία που ξεπερνά τα όρια της υποχρέωσης να βοηθάει τους άλλους» ανέφερε.