Τραμπ: Ανόητος Μπάιντεν, τρελή Καμάλα – Αναβρασμός στους δημοκρατικούς

Την ώρα που κορυφώνεται η διαμάχη στους Δημοκρατικούς με ζητούμενο την αποχώρηση Τζο Μπάιντεν ο Τραμπ συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του και επιτίθεται σε Μπάιντεν - Καμάλα.

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποιεί στο Μίσιγκαν την πρώτη προεκλογική συγκέντρωσή του μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, στο στρατόπεδο των δημοκρατικών, η διαμάχη για την καταλληλότητα του Τζο Μπάιντεν κορυφώνεται. Σε ομιλία στη Βόρεια Καρολίνα η Νάνσι Πελόζι δεν έκανε καμιά αναφορά σε δεύτερη θητεία του προέδρου, ενώ δημοσκοπήσεις σε πολιτείες κλειδιά τον φέρνουν στη δεύτερη θέση. Έτοιμη να βγει μπροστά φέρεται να είναι η Κάμαλα Χάρις, ωστόσο στελέχη δηλώνουν ανοικτά τη διαφωνία τους κι ετοιμάζονται για σύγκρουση.

«Τζο δώσε τη σκυτάλη»

«Τζο γίνε ο ηγέτης που ξέρουμε ότι είσαι και δώσε τη σκυτάλη», είναι το μήνυμά που στέλνουν οι πολίτες σε τηλεοπτικό σποτ, που φέρεται να έχει χρηματοδοτηθεί από ομάδα Δημοκρατικών. Την αποχώρηση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα για την προεδρία ζητούν ανοικτά πλέον και τριανταπέντε μέλη του Κογκρέσου. Ο ίδιος ωστόσο διαμηνύει ότι μετά την ανάρρωσή του από τον Κόβιντ θα συνεχίσει από την επόμενη εβδομάδα την προεκλογική εκστρατεία για την επανεκλογή του.

«Μαζί θα νικήσουμε»

«Διακυβεύονται πολλά και η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Μαζί θα νικήσουμε. Το σκοτεινό όραμα του Ντόναλντ Τραμπ για το μέλλον δεν αντιπροσωπεύει αυτό που είμαστε ως Αμερικανοί», διαμηνύει ο αμερικανός πρόεδρος.

Θέμα χρόνου η αποχώρηση Μπάιντεν

Αμερικανικά μέσα, επικαλούμενα Δημοκρατικούς γερουσιαστές, επιμένουν ωστόσο ότι είναι θέμα χρόνου να τερματίσει ο Μπάιντεν την προσπάθεια επανεκλογής του και συζητά με τον στενό του κύκλο πώς θα δρομολογηθεί η αποχώρησή του.

Σύμφωνα με τους New York Times, πάντως, ο Μπάιντεν δεν θα προβεί σε καμία ανακοίνωση προτού ολοκληρωθεί η επίσκεψη Νετανιάχου την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον ώστε να μην του δώσει την «ικανοποίηση», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, λόγω των τεταμένων σχέσεων τους. Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι αγανακτισμένος με τους άλλοτε στενούς συνεργάτες του, όπως ο Μπάρακ Ομπάμα και η Νάνσι Πελόζι, που πρωτοστατούν πισω από τις πόρτες στην ενορχηστρωμένη εκστρατεία για την αποχώρησή του.

Ντ. Τραμπ: Ανόητος ο Μπάιντεν, τρελή η Καμάλα Χάρις

Με τον υποψήφιο αντιπρόεδρο Τζει Ντι Βανς στο πλευρό του και ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας επέστρεψε στην προεκλογική εκστρατεία ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας και αφότου πήρε το χρίσμα στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών.

Με ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας κάθε λίγα μέτρα να παρακολουθεί το χώρο, ο Τραμπ μίλησε δύο ώρες στο Μίσιγκαν και επικεντρώθηκε στην επίθεση που «αποδεικνύει ότι δεν είναι αρκαίος», όπως είπε.

«Λένε συνέχεια «αυτός είναι απειλή για τη δημοκρατία». Εγώ λέω τι στο καλό έκανα στη δημοκρατία; Την προηγούμενη εβδομάδα έφαγα σφαίρα για τη δημοκρατία», είπε.

Με έναν πιο διακριτικό επίδεσμο

Φορώντας πλέον έναν πιο διακριτικό επίδεσμο, αποκήρυξε το ακροδεξιό μανιφέστο PROJECT 2025, αναφέρθηκε εκτενώς στη μετανάστευση και στην εθνική ενότητα. Επιτέθηκε στους Δημοκρατικούς και χρησιμοποίησε υβριστικούς χαρακτηρισμούς, για την ηγεσία των Δημοκρατικών.

Οταν πάρουμε τον Λευκό Οίκο

« Όταν πάρουμε τον Λευκό Οίκο από τον ανέντιμο Τζο και την Κάμαλα, τη λέω γελαστή Κάμαλα. Είναι τρελή. Όχι τόσο τρελή όσο η Νάνσι Πελόζι. Την είδατε τη Νάνσι Πελόζι να πουλά τον Μπάιντεν; Το είδατε, του όρμηξε σαν σκυλί».

Σε συνέντευξη στο Φοξ Νιους σχολίασε και την αποτυχία της Μυστικής Υπηρεσίας, η οποία όπως αναφέρει η Ουάσιγκτον Ποστ επανειλημμένα είχε απορρίψει το αίτημα να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας. Νεότερη ιατρική ενημέρωση αναφέρει ότι η σφαίρα πέρασε 6 χιλιοστά από το κεφάλι του και προκάλεσε τραύμα δύο εκατοστών στο αυτί του. Αρχικά είχε έντονη αιμορραγία και πρήξιμο, που ήδη υποχωρούν.

Πηγή: ΕΡΤNews

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.