Η Εθνική ομάδα μπάσκετ Νέων Ανδρών, προσπάθησε πολύ απέναντι στο Βέλγιο στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Κ20 στη Γκντύνια απόψε ( 21/07), κατακτώντας τελικά τη νίκη και το μετάλλιο με 70-68, με κορυφαίους τους Κωνσταντινίδη και Ζούγρη, οι οποίοι έπαιξαν και για τον απόντα Πλώτα.

Στην πρώτη περίοδο, το Βέλγιο με δύο τρίποντα του Αγιούμπα Μπράιαντ πήρε νωρίς προβάδισμα (6-0), ενώ η Εθνική μας καρδιοχτύπησε μετά από μια σύγκρουση του Σαμοντούροβ, η οποία δεν απεδείχθη σοβαρή.

Η «γαλανόλευκη» γύρισε υπέρ την κατάσταση με πρωταγωνιστές τους Παρασκευόπουλο, Βασιλείου και Ζούγρη, αρχίζοντας με δύο εύστοχα τρίποντα του πρώτου (8-9), αλλά και με τους άλλους δύο ενεργοποιημένους, ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο με 21-15 υπέρ της, εκμεταλλευόμενη και το γεγονός ότι οι Βέλγοι δεν είχαν ούτε ένα εύστοχο δίποντο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, το Βέλγιο ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο, βάζοντας αυτή τη φορά τρία σερί τρίποντα για να πάρει προβάδισμα (24-23), το οποίο και αύξησε φτάνοντας στο 30-25 στα μισά της περιόδου. Η Ελλάδα το προσπαθούσε, αλλά έμενε πίσω λόγω αστοχίας στα τρίποντα και λανθασμένων επιλογών στην επίθεση, παρά την καλή της άμυνα.

Το Βέλγιο από την πλευρά του, ενίσχυσε την άμυνά του, με χαρακτηριστικές φάσεις δύο τάπες πάνω στον Χιτικούδη, κάτι που έφερε και την σταθεροποίηση του προβαδίσματός του (38-29). Το ημίχρονο έκλεισε με τους Βέλγους να προηγούνται με 40-31.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τρίποντο και φάουλ του Σαμοντούροβ και καλή άμυνα. Αλλά τα λάθη και η αστοχία, δεν την άφησαν να μειώσει παραπάνω και μάλιστα δέχτηκε και δίποντο (42-35), ακολουθούμενο από τρίποντο (45-38).

Ωστόσο, το Βέλγιο είχε και με τη δική του σειρά λανθασμένες επιθέσεις, με υπέρβαση του χρόνου μετάβασης στο επιθετικό μισό και βήματα, για να περάσει μετά με οκτώ πόντους μπροστά με νέο τρίποντο (48-40). Η Ελλάδα συνέχισε να παλεύει, αλλά παρέμεινε πίσω στο σκορ, με την περίοδο να τελειώνει με 50-46.

Στην τελευταία περίοδο, αμφότερες ξεκίνησαν άστοχα, αλλά στις αμέσως επόμενες επιθέσεις, Τέμερμαν και Μπουντούρης βρήκαν το χέρι τους (56-50). Ο τελευταίος, έδωσε το σάλπισμα για αντεπίθεση με ένα ακόμη τρίποντο, ακολουθούμενος από τον Κωνσταντινίδη (56-57, 60-60).

Παρά την προσπάθεια του Ζούγρη σε επίθεση και άμυνα, το προβάδισμα δεν ερχόταν, ώσπου ήρθαν ο Καρακώστας και ο Κωνσταντινίδης για να το δώσουν στο τέλος, για να πάρουμε το χάλκινο μετάλλιο με 70-68.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Βέλγιο (Ζαν-Μαρκ Ζουμέν): Μέουσεν 9 (2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 μπλοκ), Πολέ 3, Τέμερμαν 10, Νουί 1, Ρεντσέλντερς 5, Μπράιαντ Τζ. 19 (2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα), Τσιεντά-Μπατζί, Μπεσσάνγκ, Γκριμονπρέ 3, Μπάστιανσεν 1, Μισιά-Ντιό 17 (9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 τάπες)

Ελλάδα (Κώστας Παπαδόπουλος): Καρακώστας 9, Κωνσταντινίδης 18, Καπετάκης 2 (1 μπλοκ), Παρασκευόπουλος 8 ( 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο), Μπουντούρης 8, Βασιλείου 2, Χιτικούδης 2, Σαμοντούροβ 6 (2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 μπλοκ), Καμπερίδης, Ιωάννου, Ζούγρης 14 (13 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα)