Μαγνησία: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Πουρί

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στο ανατολικό Πήλιο, κοντά στο Πουρί, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να περιορίζουν το μέτωπο.

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί σε δύσβατη περιοχή του ανατολικού Πηλίου κοντά στο Πουρί και βόρεια από το θέρετρο του Χορευτού και σε περιοχή γεμάτη θάμνους και πυκνή βλάστηση.

Το Πουρί είναι χωριό του νομού Μαγνησίας, σε απόσταση περίπου 6 χλμ βόρεια από τη Ζαγορά. Βρίσκεται σε υψόμετρο 400 μέτρων, στις ανατολικές πλαγιές του Πηλίου, με όψη προς Αιγαίο Πέλαγος.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 14 οχήματα, τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς επιχειρούν και επίγειες δυνάμεις με 42 πυροσβέστες και πεζοπόρο ομάδα της 10ης ΕΜΟΔΕ, ενώ συνδράμουν στην κατάσβεση υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Αννα-Μαρία Παπαδημητρίου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το μέτωπο τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ενώ δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε ένα καμένο αυτοκίνητο που πιθανολογείται ότι ανήκει σε κατασκηνωτές.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς υπάρχει στις παρακάτω περιοχές.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.