Κηδεύτηκε σήμερα, Κυριακή, ο Έφεδρος Ανθυπασπιστή της ΕΛΔΥΚ Δημήτριος Λούρμπας, αγνοούμενος κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Η κηδεία του ήρωα της ΕΛΔΥΚ, τα οστά του οποίου βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στη Λευκωσία.

Στην κηδεία παρέστη ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων, Άννα Αριστοτέλους, εκφώνησε τον επικήδειο, κατά τον οποίο ανέφερε ότι ο Δημήτριος Λούρμπας, έδωσε ηρωικά το «παρών» του στο κάλεσμα του έθνους, υπερασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα του τόπου μας.

Οι αγνοούμενοι

Οι γονείς, σύζυγοι, συγγενείς των αγνοουμένων ο ένας μετά τον άλλο φεύγουν από τη ζωή χωρίς να έχουν λάβει απαντήσεις για την τύχη των προσφιλών τους ατόμων.

Στις κηδείες όσων ταυτοποιούνται, τις περισσότερες φορές η πολύ στενή οικογένεια, οι σύζυγοι και γονείς είναι απόντες γιατί έχουν αποβιώσει και τους επικήδειους πλέον εκφωνούν εγγόνια ή και δισέγγονα. Αγνοούμενοι Ε/κ αλλά και Ελλαδίτες περιλαμβάνονται και στον κατάλογο των δικοινοτικών συγκρούσεων του ’63-’64.

Ταυτοποιήθηκαν 17 και αναζητούνται 27. Τρεις από τους 44 αγνοούμενους είναι Ελλαδίτες οι περισσότεροι δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.