Αν και η ελληνική θυγατρική του ιταλικού κολοσσού της μόδας Benetton παρουσίασε σαφώς καλύτερα αποτελέσματα το 2023 συγκριτικά με τις απογοητευτικές επιδόσεις του ομίλου, δεν κατάφερε στο τέλος της ημέρας να ξεφύγει από τη γενικότερη καθοδική πορεία που παρουσιάζει το group.

Με λιγότερα καταστήματα σε σχέση με το 2022 –παρότι εφέτος άνοιξε ένα νέο κατάστημα United Colors of Benetton στην Καλλιθέα- η Benetton Ελλάς κατέγραψε μειωμένα κέρδη το 2023, ενώ ελαφρώς λιγότερες ήταν και οι πωλήσεις.

Οι φιλοδοξίες της Benetton Ελλάς και το διακύβευμα

Βεβαίως η εταιρεία προσβλέπει σε υψηλότερες επιδόσεις μεγεθών τη φετινή χρονιά, κάτι που εξαρτάται όμως και από το «σχέδιο αναδιοργάνωσης και επανεκκίνησης» που έχει καταρτίσει η Edizione, η εταιρεία συμμετοχών της οικογένειας Benetton, η οποία πρόκειται να επενδύσει 260 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια προκειμένου να επανέλθει η διάσημη ιταλική μάρκα ένδυσης στον ενάρετο κύκλο.

Ας σημειωθεί ότι οι καθαρές ζημίες του ιταλικού κολοσσού της μόδας Benetton σχεδόν τριπλασιάστηκαν, στα 230 εκατ. ευρώ, το 2023, από 81 εκατ. ευρώ το 2022, εν μέσω διαμάχης μεταξύ του συνιδρυτή της μάρκας Luciano Benetton και του αποχωρήσαντα διευθύνοντος συμβούλου της.

Υπενθυμίζεται πως η πολυσχιδής Edizione, στον τζίρο της οποίας η μόδα διατηρεί ένα πολύ μικρό ποσοστό πλέον, έχει ήδη επενδύσει στον όμιλο Benetton 350 εκατ. ευρώ τα τρία προηγούμενα χρόνια.

Στην Ελλάδα, η θυγατρική του ισχυρού ιταλικού ομίλου ένδυσης δραστηριοποιείται με τα σήματα United Colors of Benetton, Sisley και Undercolors of Benetton.

Τα οικονομικά μεγέθη

Πιο αναλυτικά, σε επίπεδο οικονομικών επιδόσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομικής έκθεσης για τη χρήση 2023, οι πωλήσεις της Benetton Ελλάς κατά το 2023 ανήλθαν σε 21,51 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 302 χιλ. ευρώ (-1,38%) σε σχέση με την προηγούμενη χρήση που ήταν 21,8 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανάλυση της εικόνας των εσόδων καταγράφηκε μείωση στα εμπορεύματα χονδρικής ενώ στην λιανική οι πωλήσεις διατήρησαν την δυναμική τους.

Πηγή: ot.gr