Ένα έμβρυο διασώθηκε από την κοιλιά Παλαιστίνιας εγκύου η οποία σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα, ανέφερε σήμερα ένα νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας

Η γυναίκα, εννέα μηνών έγκυος, ήταν μεταξύ των τουλάχιστον 24 θυμάτων, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης του παλαιστινιακού θύλακα, από σειρά αεροπορικών πληγμάτων που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Είχε τραυματιστεί σοβαρά στη διάρκεια επιδρομής στον καταυλισμό Νουσεϊράτ, στο κέντρο του θύλακα, που προκάλεσε τον θάνατο άλλων δύο γυναικών και ενός παιδιού, σύμφωνα με αξιωματούχο του νοσοκομείου αλ Άουντα.

 Χτυπούσε η καρδιά του

Υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο, δήλωσε στο AFP ο δρ Ράεντ αλ-Σάουντι, επικεφαλής του γυναικολογικού-μαιευτικού τμήματος του αλ Άουντα. «Μετά τον θάνατό της, οι γιατροί έκαναν υπερηχογράφημα προκειμένου να εξακριβώσουν την κατάσταση του εμβρύου και διαπίστωσαν πως η καρδιά του χτυπούσε», προτού καλέσουν τους χειρουργούς, είπε.

Οι τελευταίοι «πραγματοποίησαν αμέσως καισαρική και έβγαλαν το έμβρυο», επιβεβαίωσε ο δρ Άκραμ Χουσέιν, χειρουργός επειγόντων περιστατικών. «Το μωρό ήταν καλά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των μαρτύρων του αλ Άκσα», στη γειτονική πόλη Ντέιρ αλ Μπάλαχ, πρόσθεσε.

Ο πατέρας του νεογέννητου αγοριού, που είχε τραυματιστεί επίσης κατά τον βομβαρδισμό, διευκρίνισε ο δρ Χουσεΐν, διακομίστηκε στο ίδιο νοσοκομείο.