Εδωσαν τη μάχη τους τα παιδιά της εθνικής Νέων Ανδρών και απέφυγαν τον διασυρμό, όχι όμως και τον αποκλεισμό από τη Γαλλία που πέρασε στον τελικό του EuroBasket U20.

Στο πρώτο ημίχρονο το σκορ πήρε… τρομαχτικές διαστάσεις, με τους Γάλλους να είναι πραγματικά ασυναγώνιστοι. Απίθανα κορμιά και απίθανο ταλέντο, που εξασφαλίζει ότι ο πρωταγωνιστικός ρόλος της χώρας στα δύο τελευταία drafts του NBA θα συνεχιστεί!

Ενα σερί της εθνικής μας στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους μάζεψε αυτό που έμοιαζε… ασυμμάζευτο, όταν οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 47-17. Η τρίτη περίοδος ήταν πραγματικά εξαιρετική, με την Ελλάδα (έχοντας κορυφαίο τον Σαμοντούροφ) να την ολοκληρώνει με επί μέρους σκορ 26-12, ενώ οι δύο προηγούμενες περίοδοι είχαν 11-21 και 6-26 αντίστοιχα.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον ρυθμό εμφανώς μειωμένο, η προσπάθεια των Ελλήνων συνεχίστηκε και η διαφορά δεν άνοιξε περαιτέρω. Η «γαλανόλευκη» δε μπήκε ουσιαστικά ποτέ στο παιχνίδι, όμως έκανε σωστή διαχείριση στο δεύτερο μέρος και έχει πράγματα να κρατήσει.

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο, που ηττήθηκε από τη Σλοβενία, για την… τιμή και την τρίτη θέση.

Τα ομαδικά στατιστικά της Ελλάδας: 13/29 δίποντα, 6/25 τρίποντα, 13/20 βολές, 33 ριμπάουντ (10 επιθετικά – 23 αμυντικά), 12 ασίστ, 23 φάουλ, 25 λάθη, 9 κλεψίματα, 2 μπλοκ