Την πληροφορία πως προ ημερών το βασιλικό ζεύγος χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα σε ασφαλές μέρος ύστερα από τον εντοπισμό υπόπτου σε ταράτσα αναπαρήγαγαν διάφορα αγγλικά Μέσα.

Ο Κάρολος και η Καμίλα συνομιλούσαν με διάφορους κατοίκους στο Σεντ Χέλιερ κι έτρωγαν παγωτό, όταν άνθρωπος της προσωπικής ασφάλειάς τους τούς ενημέρωσε για την πιθανότητα να διατρέχουν κάποιον κίνδυνο. Για παν ενδεχόμενο ο βασιλιάς και η βασίλισσα επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο.

Το περιστατικό συνέβη λίγες ώρες μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ κι άπαντες βρίσκονταν σε εγρήγορση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο φρουρός πλησίασε τον Κάρολο και είπε ότι «πρέπει να φύγουμε τώρα».

Εκ των υστέρων ο συναγερμός κηρύχθηκε ψευδής, καθώς ο άνδρας εντοπίστηκε κι ελέγχθηκε το ιστορικό του χωρίς να προκύψει οτιδήποτε το μεμπτό. Λίγα μετά αργότερα ο Κάρολος και η Καμίλα επέστρεψαν για να συνεχίζουν απρόσκοπτα το πρόγραμμά τους. Απλώς χρειάστηκε να το τροποποιήσουν ως ένα βαθμό.

Εν τω μεταξύ το γεγονός πως ο επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ είχε στην κατοχή του φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον έχει προκαλέσει διάφορες συζητήσεις στη Βρετανία. Ο δράστης της επίθεσης αποδείχθηκε πως αναζητούσε πληροφορίες για την πριγκίπισσα της Ουαλίας λίγο πριν προχωρήσει στην απόπειρά του εναντίον του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, όπως έδειξαν οι αναλύσεις του FBI στα δύο τηλέφωνα και το φορητό του υπολογιστή ο Τόμας Μάθιου Κρουκς είχε κατεβάσει φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον και τις είχε σε κινητό και υπολογιστή. Η ίδια ήταν η μοναδική μη Αμερικανίδα πολίτης που εντοπίστηκε στο ιστορικό των αναζητήσεών του Κρουκς.

Ο 20χρονος εξέταζε κι άλλους στόχους υψηλού προφίλ, όπως ο Κρίστοφερ Ρέι (διευθυντής του FBI) και ο Mέρικ Γκάρλαντ (γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ).