Microsoft: Εκτός λειτουργίας η CrowdStrike, ο κολοσσός της κυβερνοασφάλειας

Η διακοπή λειτουργίας της CrowdStrike επηρεάζει επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο

Διέκοψε τη λειτουργία της η εταιρεία κυβερνοασφάλειας CrowdStrike επηρεάζοντας τις επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Η διακοπή προήλθε από πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην τελευταία ενημέρωση, ανακοίνωσε η εταιρεία και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε διαδικασία επαναφοράς της ενημέρωσης, σύμφωνα με το CNBC.

Η επιβεβαίωση ήρθε μετά από εκτεταμένες αναφορές για τεχνικά ζητήματα σε όλο τον κόσμο, με πολλά να συνδέονται με προϊόντα της Microsoft. Ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας επιβεβαίωσε νωρίτερα την Παρασκευή ότι οι υπηρεσίες cloud του είχαν αποκατασταθεί κυρίως μετά από διακοπή λειτουργίας.

«Η CrowdStrike έχει ενημερωθεί για τις αναφορές συντριβών σε υπολογιστές Windows που σχετίζονται με τον αισθητήρα Falcon», δήλωσε η εταιρεία ηχογραφημένο μήνυμα.

Παγκόσμια αναταραχή

Αεροπορικές εταιρείες, ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, εταιρείες τηλεπικοινωνιών και τράπεζες ήταν μεταξύ των πολλών επιχειρήσεων που ανέφεραν προβλήματα την Παρασκευή, αν και δεν ήταν αμέσως σαφές τι προκαλούσε κάθε ζήτημα.

Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου είπε ότι τεχνικά ζητήματα με την υπηρεσία ειδήσεων RNS διερευνώνται και το Sky News, που ανήκει στη μητρική εταιρεία CNBC Comcast, ήταν προσωρινά εκτός εκπομπής το πρωί της Παρασκευής.

Εν τω μεταξύ, αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο έχουν αναφέρει καθυστερήσεις ως αποτέλεσμα τεχνικών βλαβών και ορισμένα αεροπλάνα έχουν καθηλωθεί. Η αρχή του αεροδρομίου της Ισπανίας AENA προειδοποίησε τους ταξιδιώτες να αναμένουν καθυστερήσεις την Παρασκευή λόγω ενός «συμβάντος στο σύστημα υπολογιστών» και η βρετανική αεροπορική εταιρεία Ryanair είπε ότι αντιμετωπίζει διακοπή λόγω διακοπής IT τρίτων. Συνέστησε στους επιβάτες να φτάσουν στο αεροδρόμιο τουλάχιστον τρεις ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησής τους.

Η αυστραλιανή εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telstra δήλωσε ότι παγκόσμια ζητήματα που επηρεάζουν την CrowdStrike και τη Microsoft διακόπτουν ορισμένα από τα συστήματά της.

«Το ζήτημα προκαλεί αναστάτωση σε ορισμένους από τους πελάτες μας και τους ευχαριστούμε για την υπομονή τους», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η NBC Universal είναι μία από τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται από τη διακοπή λειτουργίας του CrowdStrike

Το blackout της Microsot

Επιχειρήσεις και χρήστες που χρησιμοποιούν τη Microsoft σε όλο τον κόσμο αντιμετώπισαν μεγάλες διακοπές , καθώς οι φορητοί υπολογιστές και συστήματα δεν λειτουργούν.

Οι χρήστες στην Αυστραλία άρχισαν να αναφέρουν προβλήματα νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, δηλώνοντας ότι είχαν αποκλειστεί από τους σταθμούς εργασίας τους. Οι αυστραλιανές τραπεζικές εφαρμογές και τα συστήματα των σούπερ μάρκετ επηρεάστηκαν επίσης. Οι αυστραλιανοί ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί Australian Broadcasting Corporation και Sky News επιβεβαίωσαν ότι αντιμετώπιζαν δυσκολίες μετάδοσης ως αποτέλεσμα.

Πηγή ΟΤ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.