Άγιαξ – Ολυμπιακός 1-0: Οι μικροί κέρδισαν τις εντυπώσεις

Προτού ο Μεντιλίμπαρ δουλέψει τον Ολυμπιακό με όλες τις νέες μεταγραφές, είδε τα πιτσιρίκια του να δηλώνουν παρόντα.

Παλιά, νέα και πολλά νεαρά πρόσωπα έτρεξαν τα πρώτα αγωνιστικά χιλιόμετρα για τη νέα αγωνιστική σεζόν, με τον Ολυμπιακό να χρησιμοποιεί εναλλακτικά σχήματα και να χάνει 1-0 από τον Άγιαξ.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να βρουν κάποιο γκολ στο φιλικό, παρότι είχαν ένα εξαιρετικό δεύτερο μέρος με πολλές ευκαιρίες κι ένα δοκάρι. Άριστα παρόλα αυτά πήρε για την απόδοσή του ο Μουζακίτης που μπήκε ως αλλαγή, ενώ πάρα πολύ θετικοί ήταν και οι Μπακούλας και Κουτσίδης.

Η ενέργεια του Τσικίνιο, ο Κοστίνια και το λάθος του Ντόη

Ο ρυθμός ήταν αρκετά υψηλός στο πρώτο μέρος, ειδικά για τα δεδομένα της χρονικής στιγμής. Ο Άγιαξ ήταν πολύ πιο έτοιμος, έχοντας πολλές προπονήσεις και φιλικά στα πόδια του, όμως ο Ολυμπιακός στάθηκε επάξια, έστω κι αν χρειάστηκε να παραχωρήσει την μπάλα.

Ο Τσικίνιο ξεχώρισε με τον τρόπο που πρέσαρε, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Άμπι που δε φοβόταν να παίξει με τη μπάλα. Όσο για τον Κοστίνια, η έλλειψη χημείας με τους υπόλοιπους ήταν εμφανής, όπως όμως και η ικανότητά του στο αμυντικό σκέλος, ιδιαίτερα στις διεκδικήσεις σώμα με σώμα.

Η πρώτη φάση ήρθε στο 6′ από τον Κωστούλα, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά αστόχησε. Από την άλλη η πρώτη απειλή από τον Άγιαξ ήρθε στο 15′, όταν ο Πασχαλάκης έκανε μία εξαιρετική επέμβαση σε πλασέ του Τζιμ.

Το σκορ άνοιξε στο 43′ με τον Φορμπς, όταν ο Αγιαξ επιτέθηκε με μεγάλο αριθμητικό αβαντάζ μετά το άσχημο λάθος του Ντόη που έχασε τη μπάλα σε σημείο που… απαγορεύεται.

Άλλη ομάδα ο Ολυμπιακός

Στο δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης μετατρέποντας το φιλικό σε μονόλογο.

Η πρώτη καλή ευκαιρία ήταν και εξαιρετική. Στο 50′ ο Μουζακίτης έβγαλε μία εντυπωσιακή ψηλοκρεμαστή πάσα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας για τον Μασούρα, ο οποίος όμως από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σκοράρει.

Λίγο αργότερα ο Μουζακίτης ανέλαβε την εκτέλεση ενός φάουλ, με την μπάλα όμως, αφού την έστειλε έξυπνα κάτω από το τείχος, να καταλήγει στην αγκαλιά του αντίπαλου γκολκίπερ.

Στο 72′ ο θετικός Ζέλσον Μαρτίνς είχε τη δική του καλή στιγμή. Όντας μέσα στην περιοχή έπιασε ένα δυνατό σουτ, το οποίο όμως δεν αρκούσε για να νικήσει τον Πασβίρ.

Με τις αλλαγές να είναι «μπασκετικές», οι Ντόι και Κωστούλας πέρασαν ξανά στο παιχνίδι για τα τελευταία λεπτά, με τον δεύτερο μάλιστα να φέρνει τον Γιανς σε παρ’ ολίγον αυτογκόλ που σώθηκε από το δοκάρι.

Οι συνθέσεις

Άγιαξ: Πάσφιρ, Ρεντ, Σούταλο (66′ Χλίνσον), Γιάνσε, Γουίνταλ (24′ Ταχίροβιτς), Χέντερσον (66′ Μέντιτς), Μπανέλ, Τέιλορ, Άκπομ, Φιτζ-Τζιμ (66′ Κάπλαν), Φορμπς

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης (46′ Αναγνωστόπουλος), Κοστίνια (46′ Ροντινέι), Κουτσίδης (68′ Μπιανκόν), Άμπι (46′ Ρέτσος), Αποστολόπουλος (46′ Ορτέγκα), Μπακούλας (84′ Κωστούλας), Ντόη (46′ Μουζακίτης), Τσικίνιο (81′ Ντόη), Μασούρας, Μπιέλ (68′ Παπακανέλλος), Κωστούλας (46′ Ζέλσον Μαρτίνς)

Μεντιλίμπαρ: Οι απαιτήσεις είναι υψηλές

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του Ολυμπιακού αναγνώρισε την καλή απόδοση, αλλά δεν έπλεε στα σύννεφα.

Ο Βάσκος προπονητής ανέφερε: «Ήταν το πρώτο φιλικό που δίναμε απέναντι σε μια ομάδα που έχει πολύ σύντομα τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, παίξαμε αρκετά καλά για πρώτο φιλικό και είδα καλά πράγματα στην ομάδα.

Δεν έχουμε πίεση αυτή τη στιγμή, το καταλαβαίνετε. Η ομάδα την παρούσα στιγμή μπορεί να παίξει μέχρι ένα σημείο, έχουμε νέους παίκτες, καινούργιους που πρέπει να βάλουμε στην ομάδα. Είδαμε πράγματα που μας άρεσαν, θα έπρεπε όμως να έχουμε τελειώσει περισσότερες φάσεις.

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, οπότε οι απαιτήσεις και οι στόχοι είναι πάντα υψηλοί. Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο. Στο Europa επίσης να έχουμε μια καλή πορεία, αλλά συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις θέλουμε να τα πάμε καλά».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.