Στην Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής (19/7) ο Έρικ Λαμέλα προκειμένου να ολοκληρώσει την ένταξή του στην ΑΕΚ.

Η είδηση της άφιξης του 32χρονου Αργεντινού μεσοεπιθετικού συνδυαστικά με το δημόσιο κάλεσμα της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ οδήγησε περί τις 2.000 φιλάθλων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο κόσμος της Ένωσης περίμενε υπομονετικά τον Λαμέλα και μόλις το σκουρόχρωμο αυτοκίνητο που τον παρέλαβε απ’ την πίστα του αεροδρόμιου έκανε την εμφάνισή του στον χώρο υποδοχή, επικράτησε αναπόφευκτος πανικός.

Ο Λαμέλα, που παρέλαβε και μια ανθοδέσμη με κίτρινα τριαντάφυλλα, πρόκειται να περάσει από ιατρικά τεστ το Σάββατο (20/7) κι αν όλα κυλήσουν βάσει προγραμματισμού θα ανακοινωθεί από την Ένωση.

Η πορεία του Λαμέλα

Γεννημένος στο Μπουένος Άιρες τον Μάρτιο του 1992, ο Λαμέλα έχει υπάρξει ποδοσφαιριστής της Ρίβερ Πλέιτ (2009-11), από τις ακαδημίες της οποίας ξεπήδησε, της Ρόμα (2011-13), της Τότεναμ (2013-21) και της Σεβίγια (2021-24). Συνολικά στην καριέρα του έχει σκοράρει 78 γκολ.

Έχει υπάρξει επίσης διεθνής με την εθνική Αργεντινής παίζοντας σε 25 αγώνες. Η τελευταία συμμετοχή του βέβαια κατεγράφη σ’ ένα διεθνές φιλικό απέναντι στο Μεξικό πριν από 6 χρόνια.