Κρήτη: Βρέθηκε ο Γερμανός τουρίστας στο φαράγγι της Σαμαριάς

Βρέθηκε ο Γερμανός τουρίστας από την Κρήτη, ο οποίος είχε χαθεί στο φαράγγι της Σαμαριάς - Οι πρώτες πληροφορίες για την υγεία του.

Στο νοσοκομείο Χανίων, στην Κρήτη, μεταφέρθηκε με το ελικόπτερο διάσωσης ο 45χρονος Γερμανός τουρίστας, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί χθες (18/07/2024) σε δυσβατή ορεινή περιοχή στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Ο Γερμανός τουρίστας ξεκίνησε πεζοπορία με στόχο να φτάσει στην κορυφή του Γκίκιλου πάνω από το φαράγγι, αλλά κάποια στιγμή αντιμετώπισε πρόβλημα και ενημέρωσε μέσω του 112 της αρχές για βοήθεια. Στις 7  το απόγευμα της Πέμπτης ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσή του με τη συμμετοχή 8 διασωστών από την ΕΜΑΚ και το κλιμάκιο Καμπανού Χανίων, με την επιχείρηση να διαρκεί καθόλη τη διαρκεία της νύχτας.

Παρά το ότι υπήρξε και πτήση drone για τον εντοπισμό του, ο Γερμανός τουρίστας βρέθηκε τελικά τις  πρωινές ώρες. Άμεσα στήθηκε επιχείρηση μεταφοράς του με το ελικόπτερο διάσωσης, το οποίο τον παρέλαβε από το σημείο που βρισκόταν με το ειδικό καλάθι. Μεταφέρθηκε στο ελικοδρόμιο του Γενικού Νοσοκομείου και αυτή την ώρα, εξετάζεται από τους γιατρούς. Αν και ταλαιπωρημένος η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει φόβο.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και των πυροσβεστών επιχείρησε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω του δύσβατου και απόκρημνου της περιοχής και αυτή την ώρα υπάρχει σε εξέλιξη επιχείρηση ώστε να παραληφθούν από ασφαλές σημείο με ελικόπτερο και να μεταφερθούν στη βάση τους.

Το χρονικό

Από χθες (18/7) το απόγευμα πραγματοποιούταν μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τη διάσωση 45χρονου Γερμανού περιπατητή, ο οποίος έχασε τον προσανατολισμό του ενώ πεζοπορούσε στο Γκίγκιλο Ομαλού στα Χανιά, κοντά στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Σύμφωνα με το ekriti ο Γερμανός ακινητοποιήθηκε και κάλεσε το 112, ενώ είναι καλά στην υγεία του. Επιχείρησαν αυτή την ώρα 10 πυροσβέστες και προσπαθούν να τον προσεγγίσουν, καθώς η περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσβατη.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.