Καιρός: Καμίνι η χώρα – Πού θα βρέξει και πότε θα πέσει η θερμοκρασία

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ο υδράργυρος αναμένεται να παραμείνει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα - Την ίδια ώρα στα βόρεια και δυτικά αναμένεται να σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Στο κόκκινο θα παραμείνει το θερμόμετρο σε όλη τη χώρα αφού το κύμα καύσωνα θα συνεχίσει να κρατά υψηλά τη θερμοκρασία. Αυτό θα συμβεί τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ωστόσο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία αν και θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φτάσει τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς. Σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, οι οποίες θα κυμαίνονται στις περισσότερες αστικές περιοχές περί τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στο κόκκινο ο υδράργυρος και το Σαββατοκύριακο – Καταιγίδες στα βόρεια

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα παραμείνει ο υδράργυρος και το Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες (κυρίως στη Μακεδονία).

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει:

  • α. Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.
  • β. Στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
  • γ. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.
  • δ. Στην Αττική τους 39 και πιθανόν τους 40 βαθμούς και στο νομό Θεσσαλονίκης τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και στα ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή θα φτάσει τους 37 με 39 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Πέφτει η θερμοκρασία από την επόμενη εβδομάδα

Το σκηνικό του καιρού θα βελτιωθεί λίγο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Τη Δευτέρα από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα κεντρικά και βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Την Τρίτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.