Οι αλλαγές αυτές έρχονται σε συνέχεια των ανακατατάξεων στη Διεύθυνση Μεταφορών και τις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου, οι οποίες προκλήθηκαν από τις πρόσφατες αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιαστών που είχε παρεισφρήσει στην Περιφέρεια.

Διοικητικές Αλλαγές στον ΕΔΣΝΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής ολοκληρώθηκε ένας ακόμα κύκλος διοικητικών ανακατατάξεων στον ΕΔΣΝΑ. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν την απομάκρυνση του Διευθυντή Ανακύκλωσης, ο οποίος κατείχε τη θέση αυτή τα τελευταία τρία χρόνια και υπηρέτησε σε διάφορες διευθύνσεις για πάνω από μία δεκαετία. Παράλληλα, απομακρύνθηκε και ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών, ο οποίος κατείχε τη θέση για περίπου τέσσερα χρόνια. Πρόκειται για δύο από τα παλαιότερα στελέχη του φορέα, που κατείχαν θέσεις ευθύνης.

Σύμφωνα με κύκλους της Περιφέρειας Αττικής, οι αλλαγές αυτές αποσκοπούν στην εξυγίανση των υπηρεσιών του ΕΔΣΝΑ και στη λειτουργία του υπό συνθήκες πλήρους διαφάνειας. Τα στελέχη που απομακρύνθηκαν θα μετακινηθούν σε άλλες οργανικές θέσεις, μη σχετικές με τα προηγούμενα καθήκοντά τους, σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας και του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα.

Διαφάνεια και Αποτελεσματικότητα

«Ο ΕΔΣΝΑ ταλαιπωρήθηκε στο παρελθόν από συμπεριφορές και νοοτροπίες που ζημίωσαν το δημόσιο συμφέρον και έπληξαν την εικόνα της Περιφέρειας στην κοινωνία. Αυτή η κατάσταση τελειώνει. Και τελειώνει οριστικά, καθώς ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι αποφασισμένος για ριζικές αλλαγές, όπως ακριβώς έγινε τόσο στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου, όσο και στη Διεύθυνση Μεταφορών, με στόχο να δημιουργηθούν απόλυτα λειτουργικές δομές, με διαφάνεια παντού, κύρος και αποτελεσματικότητα», σημείωσαν με νόημα συνεργάτες του Περιφερειάρχη Αττικής.

Ο ΕΔΣΝΑ έχει απασχολήσει και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ένα «άνοιγμα» άνω των 150 εκατ. ευρώ σε υποχρεώσεις προς τρίτους. Οι ελεγκτές εξετάζουν εξονυχιστικά τα πεπραγμένα των προηγούμενων ετών, ενώ ο διαχειριστικός έλεγχος που διέταξε η νέα περιφερειακή αρχή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Στόχος η «Πράσινη» Διαχείριση Απορριμμάτων

«Στόχος της νέας περιφερειακής αρχής είναι να θεραπευτεί κάθε κακοδαιμονία του παρελθόντος», υπογραμμίζουν κύκλοι της Περιφέρειας Αττικής, προσθέτοντας ότι σύντομα θα παρουσιαστεί ένα ολιστικό σχέδιο για μια οριστική, σύγχρονη και βιώσιμη στρατηγική για την «πράσινη» διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.