Το δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος είναι εκ των παραγόντων που «υποφέρουν» στη διάρκεια των τελευταίων ημερών εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών. Συνέπεια αυτού είναι να προκαλούνται βλάβες και κατ’ επέκταση αναπόφευκτες διακοπές.

Τα προβλήματα δεν αφορούν μόνο περιοχές της Αττικής αλλά και της υπόλοιπης χώρας, καθώς σταματά η παροχή ενέργειας από λίγα λεπτά ως κι αρκετές ώρες.

Οι ζημιές στον εξοπλισμό των υποσταθμών προκαλούνται εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως επίσης της αυξημένης ζήτησης ρεύματος για την ασταμάτητη χρήση κλιματιστικών.

Επί ποδός τα συνεργεία

Από τον ΔΕΔΔΗΕ πάντως υποστηρίζουν πως τηρουμένων των συνθηκών το δίκτυο ανταποκρίνεται σε ικανοποιητικό βαθμό, παρά τον πολύ επικίνδυνο συνδυασμό του καύσωνα, της καταπόνησης του εξοπλισμού και της ζήτησης.

Ταυτόχρονα συνεργεία του φορέα βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να αποκαθιστούν, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, τις βλάβες που εντοπίζονται στο δίκτυο.

Κατά τη διάρκεια της Παρασκευής πρόβλημα υπήρξε σε μέρος του δικτύου στο Περιστέρι και στην Πετρούπολη. Αντίστοιχο πρόβλημα παρουσιάστηκε στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.