Ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενδέχεται να αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία, σύμφωνα με το πρακτορείο Axios.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών αλλά και στενοί φίλοι του κόμματος αναμένεται να πείσουν τον Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα καθώς πιστεύουν ότι δεν θα κερδίσει, καθώς δεν μπορεί να πείσει το εκλογικό κοινό σχετικά με την πνευματική διαύγεια και την ηλικία του.

Μέχρι τώρα, η πίεση στο πρόσωπο του προέδρου για την απόσυρσή του είναι «αδυσώπητη και συντονισμένη», αναφέρει το Axios.

Μάλιστα, οι Δημοκρατικοί αναμένουν ότι οι δημοσκοπήσεις μετά το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών θα δείξουν ακόμα και εκλογική συντριβή στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η Πελόζι δείχνει την πόρτα της εξόδου

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου πιστεύουν πως η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ήταν πίσω από την προτροπή του βουλευτή Άνταμ Σιφ προς τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και πως η ίδια είπε στον Μπάιντεν ότι δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, δήλωσε μια ανώτατη πηγή από τον Λευκό Οίκο, με άμεση γνώση του θέματος.

Ο Σιφ είπε, σε μια δήλωση χθες, ότι διατηρεί «σοβαρές ανησυχίες» σχετικά με το αν ο Μπάιντεν μπορεί να νικήσει τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ, ο πρώτος Δημοκρατικός που εξέφρασε την άποψή του μετά την απόπειρα δολοφονίας του Σαββάτου σε βάρος του πρώην προέδρου. Η προεκλογική ομάδα του Τζο Μπάιντεν πίστευε πως το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Τραμπ τραυματίστηκε στο δεξί αυτί του, άμβλυνε τις εκκλήσεις προς τον Αμερικανό πρόεδρο να αποσυρθεί από την κούρσα για τον προεδρικό θώκο, πριν από τη δήλωση του Σιφ.

«Η Νάνσι βρίσκεται πίσω από αυτό. Δεν χάνει ευκαιρία. Ο Σιφ δεν θα έκανε την κίνηση αυτή χωρίς την έγκρισή της», επισήμανε η πηγή, η οποία δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Η Πελόζι είναι «πεπεισμένη ότι το δημόσιο αίσθημα είναι κατά του προέδρου των ΗΠΑ και ότι εκείνος δεν μπορεί να το αλλάξει», συμπλήρωσε η πηγή.