Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σε συνεργάτες του τις τελευταίες ημέρες ότι οι πιθανότητες του προέδρου Τζο Μπάιντεν για να νικήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου εξανεμίζονται και ότι πιστεύει πως ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να εξετάσει σοβαρά την υποψηφιότητά του, ανέφερε σήμερα η Washington Post, επικαλούμενη πολυάριθμες πηγές με γνώση του θέματος.

Ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο η αποχώρησή του

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Axios, o Μπάιντεν ενδέχεται να αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών αλλά και στενοί φίλοι του κόμματος αναμένεται να πείσουν τον Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα καθώς πιστεύουν ότι δεν θα κερδίσει, καθώς δεν μπορεί να πείσει το εκλογικό κοινό σχετικά με την πνευματική διαύγεια και την ηλικία του.

Μέχρι τώρα, η πίεση στο πρόσωπο του προέδρου για την απόσυρσή του είναι «αδυσώπητη και συντονισμένη», αναφέρει το Axios.

Μάλιστα, οι Δημοκρατικοί αναμένουν ότι οι δημοσκοπήσεις μετά το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών θα δείξουν ακόμα και εκλογική συντριβή στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.