Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Ουντουμπάτζο του Άρη

Μια έξτρα επιλογή στη δεξιά πτέρυγα της άμυνας θα προσφέρει στον Ματίας Αλμέιδα ο έμπειρος μπακ - Η πορεία του στα αγγλικά γήπεδα και η τιμωρία.

Με συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών, ως το καλοκαίρι του 2026 δηλαδή, δέσμευσε η ΑΕΚ τον Μόουζες Ουντουμπάτζο, ο οποίος αποκτήθηκε με μεταγραφή από τον Άρη. Ο 31χρονος Άγγλος δεξιός μπακ γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1993 στο Γκρίνουιτς του Λονδίνου. Στα 13 του έχασε τη μητέρα του από ελονοσία και μεγάλωσε με τ’ αδέρφια του.

Έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του στα τμήματα υποδομής της Μίλγουολ. Στη συνέχεια μεταπήδησε σε αυτά της Λέιτον Όριεντ, με την οποία υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του. Το καλοκαίρι του 2014 υπέγραψε συμβόλαιο με την Μπρέντφορντ. Ακολούθως έπαιξε στη Χαλ, προτού γυρίσει στην Μπρέντφορντ κι από εκεί πάρει μεταγραφή στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

Το καλοκαίρι του 2021 υπέγραψε στην ΚΠΡ κι ένα χρόνο αργότερα ταξίδεψε στην Ελλάδα για να συνεχίσει την καριέρα του στον Άρη.

Στην ΑΕΚ εντάσσεται κουβαλώντας ποινή αποκλεισμού δύο αγωνιστικών. Είναι μεταξύ των 20 ποδοσφαιριστών που έχουν τιμωρηθεί πρωτοδίκως για το γεγονός πως δεν παρέλαβαν τα μετάλλιά τους μετά το πέρας του τελικού κυπέλλου. Εφόσον δεν ανατραπεί η ποινή στην επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, δεν θα είναι διαθέσιμος κόντρα σε ΟΦΗ και Λαμία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.