Χανιά: 13 Παραλίες υποδέχονται τις Γαλάζιες Σημαίες για το 2024

Με τις Γαλάζιες Σημαίες να κυματίζουν σε 13 παραλίες του Δήμου Χανίων, η περιοχή αναδεικνύεται για άλλη μια χρονιά ως πρότυπο περιβαλλοντικής ποιότητας και ασφάλειας.

Το διεθνές αυτό σύμβολο απονέμεται σε οργανωμένες παραλίες που πληρούν αυστηρά κριτήρια, όπως η καθαρότητα των νερών και η ασφάλεια των λουόμενων.

Η τοποθέτηση της τελευταίας Γαλάζιας Σημαίας ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024 στην παραλία του Βλητέ. Στην τελετή ανάρτησης παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Τουρισμού Νεκτάριος Ψαρουδάκης, Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας Μιχάλης Τσουπάκης, Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Νικηφοράκης, καθώς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σούδας Δημήτρης Κλωθάκης.

Η παραλία του Βλητέ πέρασε από εκτεταμένους και αυστηρούς ελέγχους τα τελευταία δύο χρόνια, προτού λάβει την πολυπόθητη Γαλάζια Σημαία. Αυτό πιστοποιεί ότι πληροί όλες τις απαιτήσεις και τα κριτήρια του προγράμματος.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νεκτάριος Ψαρουδάκης, δήλωσε: «Με την προσθήκη της Γαλάζιας Σημαίας στην παραλία του Βλητέ, ολοκληρώνεται η βράβευση των παραλιών σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Χανίων. Οι Γαλάζιες Σημαίες πιστοποιούν την ποιότητα των νερών και εξασφαλίζουν την ασφαλή πρόσβαση στην παραλία».

Ο Μιχάλης Τσουπάκης, αρμόδιος για τη Δ.Ε. Σούδας, υπογράμμισε: «Πλέον και η Δημοτική Ενότητα Σούδας διαθέτει παραλία με Γαλάζια Σημαία. Η παραλία του Βλητέ στη Σούδα γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη και έχει αγκαλιαστεί από τους κατοίκους της περιοχής».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Νικηφοράκης τόνισε: «Ως δημοτική αρχή συνεχίζουμε να εξοπλίζουμε τις παραλίες μας με νέα αποδυτήρια, διαδρόμους, καλαθάκια απορριμμάτων και ανακύκλωσης, καθώς και αυτοκινούμενες θέσεις για ΑμεΑ (SEATRACK) και καθίσματα τύπου JOB. Φέτος καταθέσαμε αίτημα για την τοποθέτηση τεσσάρων νέων SEATRACK, διασφαλίζοντας την άνετη πρόσβαση στη θάλασσα για τα Άτομα με Αναπηρία».

Οι παραλίες που βραβεύτηκαν για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν είναι οι εξής:

  • Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας: Χρυσή Ακτή, Άγιοι Απόστολοι (2 σημεία), Καλαμάκι, Σταλός, Αγία Μαρίνα (2 σημεία)
  • Δ.Ε. Ακρωτηρίου: Άγιος Ονούφριος, Καλαθάς, Σταυρός, Μαράθι
  • Δ.Ε. Χανίων: Νέα Χώρα
  • Δ.Ε. Σούδας: Βλητές

Η πόλη των Χανίων συνεχίζει να πρωτοστατεί στην προστασία του περιβάλλοντος και στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους επισκέπτες και τους κατοίκους της, προσφέροντας ασφαλείς και καθαρές παραλίες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.