Σε δηλώσεις για τα όσα έγιναν στην Τουρκία με την ακύρωση της εμφάνισης της Δέσποινας Βανδή σε συναυλία για την ενίσχυση του οργανισμού «Turkish Education Foundation», έκανε η συνεργάτιδά της, Ευγενία Λιάκου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Summer’s Cool», η κα. Λιάκου, επίσης τραγουδίστρια, μίλησε για τη δυσάρεστη εμπειρία, αναφέροντας: «Είχαμε μια συναυλία στο Τσεσμέ της Τουρκίας, με το εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας. Φτάσαμε εκεί, έστησαν τη σκηνή αυτοί και την ώρα που φτάσαμε για soundcheck με την μπάντα, ήταν αναρτημένα μπάνερ πίσω στη σκηνή(…). Η σκηνή είναι συνήθως καθαρή. Ήταν πολύ μεγάλη η αφίσα. Ήταν ένα μπάνερ του Κεμάλ και η τούρκικη σημαία. Εμείς περιμέναμε στο καμαρίνι να βγούμε και μας έγινε η ανακοίνωση ότι δεν θα βγούμε στη σκηνή».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Βγήκαμε με προστασία, γιατί μίλησε μετά αυτή η δήμαρχος λίγο πιο έντονα και ο κόσμος είχε αναστατωθεί. Μας έβγαλαν έξω και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο. Η Δέσποινα Βανδή έφυγε κατευθείαν, εμείς φύγαμε σήμερα. Είμαστε καλά».

Υπενθυμίζεται ότι η δήμαρχος του Τσεσμέ, Λαλ Ντενιζλί, ανέβηκε στη σκηνή και υποστήριξε ότι η Δέσποινα Βανδή αρνήθηκε να τραγουδήσει, επειδή επιθυμούσε να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ.

Η ίδια σε ανάρτησή της στο Instagram ανέφερε για το περιστατικό ότι την ευθύνη φέρει εξ ολοκλήρου το TEV καθώς «μονομερώς αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία και του έδωσε πολιτικό χαρακτήρα ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο».

«Ως εκ τούτου η συμμετοχή μου στη συναυλία δεν ήταν δυνατή» πρόσθεσε η Δέσποινα Βανδή η οποία στην ανάρτησή της εκφράζει τον σεβασμό της σε όσους την τίμησαν με την παρουσία τους στη Σμύρνη.