Φωτιά στην Κέα: Χωρίς ενεργό μέτωπο

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά που ξέσπασε στην Κέα

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Κέα.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε σημείο με χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Ποίσσες.

Στην επιχείρηση για την κατάσβεση συμμετείχαν επίγεια και εναέρια μέσα, όπως ενημερώνει η Πυροσβεστική, ενώ υπήρξαν πληροφορίες ότι απειλήθηκαν οικίες.

Σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή η φωτιά είναι χωρίς ενεργό μέτωπο.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με δασοκομάντος που μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος από Αθήνα, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ, όπως υπογράμμισε ο κ. Βαθρακογιάννης, από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε πλωτό μέσο του Λιμενικού Σώματος.

Παράλληλα, ήχησε και το 112, το οποίο προειδοποίησε τους πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές Καστελάκια και Κούνδουρος να απομακρυνθούν προς Ποίσσες.

Παράλληλα ο κ. Βαθρακογιάννης επισήμανε ότι η σημερινή μέρα είναι πολύ δύσκολη για το Πυροσβεστικό Σώμα, «λόγω του παρατεταμένου καύσωνα, της ξηρασίας και των ισχυρών κατά τόπους ανέμων» και προσέθεσε ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουν εκδηλωθεί 48 αγροτοδασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 44 αντιμετωπίστηκαν άμεσα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 4 πυρκαγιές.

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι, οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, αυξάνουν επικίνδυνα την έναρξη των πυρκαγιών. Η προσοχή όλων μας είναι απαραίτητη», κατέληξε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.