Φωτιά στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης: Διάσπαρτες εστίες – Στο νοσοκομείο πυροσβέστης

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες - Στο νοσοκομείο πυροσβέστης λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Υπό πλήρη έλεγχο κατάφεραν να θέσουν πυροσβέστες την φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στον Τρίλοφο στον δήμο Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν μόνο διάσπαρτες εστίες, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε.

Το πύρινο μέτωπο έκαιγε στην περιοχή ανάμεσα σε Τρίλοφο και Πλαγιάρι στο Δήμο Θέρμης.

Στη βελτίωση της εικόνας συνετέλεσε ότι κόπασαν οι άνεμοι, αλλά και ενισχύθηκαν τα μέσα πυρόσβεσης, τόσο τα εναέρια (πέντε αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα) όσο και τα επίγεια μέσα.

Στην περιοχή εκκενώθηκαν σπίτια και ξενοδοχείο.

Κλειστός παραμένει ο δρόμος της Νέας Μηχανιώνας προς Τρίλοφο, ενώ κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία από τη Μουδανιών.

Όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης η «πυρκαγιά έφτασε κοντά σε σπίτια και σε ορισμένες περιπτώσεις προκάλεσε ζημιές» και προσέθεσε ότι η φωτιά στη Θέρμη Θεσσαλονίκης αποτελεί την τρίτη κατά σειρά τις τελευταίες ημέρες στην ίδια περιοχή.

Σχετικά με τη συγκεκριμένη πυρκαγιά ο κ. Βαθρακογιάννης  τόνισε ότι εκδηλώθηκε σε μεικτή ζώνη με υψηλή επικινδυνότητα, ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση και κατοικίες και έλαβε γρήγορα διαστάσεις.

Στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 2 ομάδες δασοκομάντος, 19 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πλησίον της ίδιας περιοχής, όπως ανέφερε, οι πυροσβεστικές δυνάμεις την ίδια χρονική στιγμή, αντιμετώπιζαν άλλη μια πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο την οποία και έθεσαν άμεσα υπό έλεγχο.

Ένας πυροσβέστης χρειάστηκε να μεταφερθεί προληπτικά στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων που παρουσίασε.

Στον Τρίλοφο μετέβη ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Κώστας Γκιουλέκας, προκειμένου να ενημερωθεί επιτόπου για την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Πολύ δύσκολη η σημερινή ημέρα

Ο κ. Βαθρακογιάννης επισήμανε ότι η σημερινή μέρα είναι πολύ δύσκολη για το Πυροσβεστικό Σώμα, «λόγω του παρατεταμένου καύσωνα, της ξηρασίας και των ισχυρών κατά τόπους ανέμων» και προσέθεσε ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουν εκδηλωθεί 48 αγροτοδασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 44 αντιμετωπίστηκαν άμεσα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 4 πυρκαγιές.

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι, οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, αυξάνουν επικίνδυνα την έναρξη των πυρκαγιών. Η προσοχή όλων μας είναι απαραίτητη», κατέληξε.

Το σημείο είναι εξαιρετικά δύσβατο και η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ριπών των ανέμων και έχουν κλείσει επαρχιακές οδοί στην περιοχή.


Μάλιστα, ήχησε το 112 καλώντας τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα.

Έκκληση προς τους κατοίκους και τους αγρότες της περιοχής να περιορίσουν την κατανάλωση νερού στο ελάχιστο δυνατό απηύθυνε η Κοινότητα Τριλόφου και Πλαγιαρίου του Δήμου Θέρμης.

«Για την τροφοδοσία πυροσβεστικών και υδροφόρων απαιτούνται σημαντικές ποσότητες νερού για τον λόγο αυτόν παρακαλούνται οι κάτοικοι αυτών των περιοχών καθώς και οι αγρότες να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό την κατανάλωση νερού» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.