Πώς κινούνται οι υποψήφιοι στη σκακιέρα του ΠαΣοΚ

Το παρελθόν της Άννας, το προβάδισμα Ανδρουλάκη και η ικανοποίηση Δούκα - Συνεδριάζει η ΕΔΕΚΑΠ για τα διαδικαστικά.

Η Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της κι από εκείνη την στιγμή, άπαντες, ξεκίνησαν να… σκαλίζουν το παρελθόν της. Οι αντίπαλοι της ψάχνουν για τρωτά σημεία πάνω της και κάνουν λόγο για «πολιτική ασυνέπεια» από μεριάς της τα τελευταία χρόνια. Η ίδια, σηκώνει το γάντι και απαντά σε όλα όσα της καταλογίζουν. Έχει επιδοθεί μάλιστα σε ένα μπαράζ τηλεοπτικών εμφανίσεων, προκειμένου να κάνει σαφές σε όλους, πως σε αυτή την κούρσα για την ηγεσία του ΠαΣοΚ, επιθυμεί να γίνει από νούμερο «8» που είναι σήμερα, σε νούμερο «1» την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

Μιλώντας για νούμερο «1» αυτός που δείχνει να έχει το προβάδισμα, σύμφωνα πάντα με τους δημοσκόπους και να περνά στον δεύτερο γύρο, είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κρατά τα κλειδιά της Χαριλάου Τρικούπη και συνεχίζει την δράση του. Μάχεται αδιάκοπα σε διπλό μέτωπο. Εκτός από το εσωτερικό του κόμματος, αντιμετωπίζει και την κυβέρνηση, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί και το κενό που αφήνει η αναταραχή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κύριος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε χθες τον κάμπο και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα. Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών βρέθηκε η ανάταξη της πληγείσας περιοχής από την κακοκαιρία Daniel. Έγινε επίσης συζήτηση για ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν άμεσα σε επίπεδο υποδομών, παραγωγικής και οικονομικής δραστηριότητας. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ έθιξε και τη διάσταση του αυξημένου κόστους ενέργειας.

«Κατά προτεραιότητα χρειάζεται παραγωγοί, μεταποιητές και συνεταιρισμοί να έχουν όρους σύνδεσης σε πάρκα ανανεώσιμης ενέργειας, ώστε οι Θεσσαλοί παραγωγοί να έχουν σταθερό κόστος ενέργειας την επόμενη δεκαπενταετία και άρα να είναι ανταγωνιστικοί. Σήμερα, βλέπουμε καθημερινά τα τιμολόγια να είναι σε δυσθεώρητα ύψη. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, αν θέλουμε μια Θεσσαλία ανθεκτική, με προοπτική και ελπίδα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ είχε συνάντηση και με εκπροσώπους του πυροσβεστικού στο περιφερειακό κέντρο επιχειρήσεων, μία κίνηση που είχε κάνει και σε πρόσφατη επίσκεψη του στη Μυτιλήνη.

Καλοδεχούμενη η υποψηφιότητα της Άννας

Στο στρατόπεδο του Χάρη Δούκα υπάρχει ικανοποίηση από την ανταπόκριση που είχε η περιοδεία του Δήμαρχου Αθηναίων στη Δυτική Ελλάδα. Η επιστροφή στην πρωτεύουσα έφερε νέες τηλεοπτικές εμφανίσεις, αλλά και εξορμήσεις στη βάση. Η χθεσινή ημέρα αποτελεί δηλωτικό στοιχείο της καθημερινότητας του. Μετά το Δημαρχείο ο Χάρης Δούκας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN. Εκεί έκανε λόγο για την ανάγκη δημιουργίας ενός κόμματος ενωτικού, θεσμικού και συμμετοχικού. Σε ερώτηση σχετική με την κάθοδο της Άννας Διαμαντοπούλου απάντησε πως «είναι καλοδεχούμενη όπως όλες οι υποψηφιότητες» και επεσήμανε πως αυτή η κάλπη έχει εθνικά χαρακτηριστικά και πως όλοι πρέπει να πουν ξεκάθαρα που θέλουν να πάνε τον χώρο και τη χώρα για να μπορέσουν να ψηφίσουν τα μέλη του ΠαΣοΚ στις 6 Οκτώβρη. Αμέσως μετά έφυγε από το πάνελ και συναντήθηκε με υποστηρικτές της υποψηφιότητας του στην Παιανία.

Ως καλοδεχούμενη χαρακτήρισε η Νάντια Γιαννακοπούλου την υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου, ενώ η Μιλένα Αποστολάκη, με την οποία συνυπήρξαν σε υπουργικά συμβούλια, τονίζει πως στόχος της είναι να επανακτήσει το ΠαΣοΚ το μαχητικό και διεκδικητικό του χαρακτήρα, ώστε να αποτελέσει την εναλλακτική πλειοψηφική λύση για μία προοδευτική διακυβέρνηση

Στη Θεσσαλονίκη Παύλος και Μιχάλης

Στο επιτελείο του Παύλου Γερουλάνου υπάρχει ικανοποίηση καθώς η μεθοδική δουλειά σε οργανωτικό κι επικοινωνιακό επίπεδο φέρνει αποτελέσμα. Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα είναι η πρώτη που σπάει το φράγμα των 5.000 υπογραφών μελών του ΠαΣοΚ που χρειάζεται κάποιος για να είναι υποψήφιος και σύμφωνα με το ρεπορτάζ η ροή τους συνεχίζεται κανονικά. Οι πρώτες 5.000 υπογραφές μάλιστα μαζεύτηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Παύλος Γερουλάνος θα βρίσκεται σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Εκεί θα έχει επαφές με τοπικά κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη, καθώς και υποστηρικτές από την Κεντρική Μακεδονία.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα και ο Μιχάλης Κατρίνης που συνεχίζει τις περιοδείες του αδιάκοπα. Ο κ. Κατρίνης χθες είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Σεβαστίδη, την Β΄ Αντιπρόεδρο κ. Ερμείδου, τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δημήτρη Βερβεσό. Ο Μιχάλης Κατρίνης που στηρίζεται σε πολυάριθμα στελέχη της νεότερης γενιάς, αναφέρθηκε στην ανάγκη να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία του φυσικού δικαστή, επισημαίνοντας ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξαν παρεμβάσεις από την ηγεσία του Αρείου Πάγου που έθεσαν εν αμφιβόλω την ανεξαρτησία του φυσικού δικαστή.

Συνεδριάζει η ΕΔΕΚΑΠ

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ η οποία ουσιαστικά αναμένεται να είναι αναγνωριστικού χαρακτήρα. Η Επιτροπή Δεοντολογίας στο ΠαΣοΚ, θα θα χαράξει τον οδικό χάρτη προς τις εσωκομματικές κάλπες. Συγκλίνουσες πληροφορίες κάνουν λόγο πως η επιτροπή θα πιστοποιήσει τις εσωκομματικές διαδικασίες με βάση την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και πως δεν αναμένονται ιδιαίτερες εκπλήξεις. Ωστόσο, μέλη της ΕΔΕΚΑΠ μιλώντας στο ΒΗΜΑ τονίζουν πως αυτή είναι η πρώτη συνεδρίαση και δεν γνωρίζουν τι θέματα θα προκύψουν στις επόμενες. Από τη Δευτέρα θα υπάρξουν διαδοχικές συνεδριάσεις του κορυφαίου οργάνο, εκεί ίσως τεθούν σημαντικά θέματα από τους υποψήφιους αρχηγούς και τα επιτελεία τους.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.