Λίστα με τους 100 κορυφαίους αθλητές του 21ου αιώνα, από διάφορα αθλήματα και από όλες τις χώρες δημιούργησε το μεγάλο ειδησεογραφικό Μέσο ESPN.

Μεταξύ των αθλητών βρίσκεται και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που κατατάσσεται 42ος. «Όταν οι Μιλγουόκι Μπακς επέλεξαν ένα αδύνατο παιδί από την Ελλάδα, που έπαιζε μπάσκετ μόνο για δύο χρόνια, με την 15η επιλογή στο Draft του 2013, ήταν αδύνατο να προβλέψουμε πώς η άφιξή του θα άλλαζε την τροχιά του franchise για την επόμενη δεκαετία», αναφέρει σχετικά το ESPN.

Το ESPN κάνει αναφορά στα επιτεύγματα του Greek Freak: Μέλος της ομάδας με τους 75 κορυφαίους παίκτες του NBA, πρωταθλητής NBA το 2021, MVP των τελικών του NBA το 2021, δύο φορές MVP Κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς για το 2019-20, επτά φορές στην κορυφαία λίστα παικτών του NBA, πέντε φορές στην κορυφαία λίστα με τους καλύτερους αμυντικούς του NBA.

Στον Φελπς η πρώτη θέση

Δικαιωματικά στο Νο1 της λίστας βρίσκεται ο Μάικλ Φελπς, αφού είναι ο αθλητής με τα περισσότερα κερδισμένα μετάλλια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων (28 μετάλλια από τα οποία τα 23 είναι χρυσά).

Η Σερένα Γουίλιαμς και ο Λιονέλ Μέσι συμπληρώνουν το Top-3.

Μεταξύ άλλων ο Κόμπι Μπράιαντ είναι στο No10 και ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο Νο13.

Στους κορυφαίους 100 αθλητές, οι 24 είναι από τον χώρο του μπάσκετ, 17 από το μπέιζμπολ, 15 από το ποδόσφαιρο, 12 από το αμερικανικό ποδόσφαιρο, 6 από το τένις και οι υπόλοιποι από διάφορα αθλήματα.

Μπορείτε να δείτε εδώ ολόκληρη τη λίστα με τους 100 κορυφαίους