Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας, στη συνεδρίασή του το απόγευμα της Δευτέρας, αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος, ανταποκρινόμενο στην επιστολή-πρωτοβουλία του Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα.

Το ψήφισμα αφορά την άμεση επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την επιδοτούμενη γραμμή μεταξύ του Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» και του Διεθνούς Αερολιμένα «Βασιλεύς Πύρρος», η οποία το 2023 είχε κριθεί άγονη καθώς δεν είχε αναδειχθεί ανάδοχος.

Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του μετώπου διεκδίκησης με τη συνεργασία άλλων φορέων, υιοθέτησε την πρόταση του Δημάρχου Ζίτσας, Μιχάλη Πλιάκου. Η πρόταση προβλέπει ότι όλοι μαζί θα αιτηθούν από την ΠΕΔ Ηπείρου να πριμοδοτήσει και να χρηματοδοτήσει με κάθε νόμιμο τρόπο την προσπάθεια αυτή, ώστε να μην καταστεί και πάλι άγονη η διαδικασία και να βρεθεί ανάδοχος που θα συνδέσει αεροπορικά την Ήπειρο με την Κρήτη.

Η αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων-Ηρακλείου θεωρείται κρίσιμη για την περαιτέρω ανάπτυξη των δύο περιοχών, ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα και την κινητικότητα των κατοίκων. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου υποστήριξης που θα διασφαλίσει την επιτυχία του διαγωνισμού και την επίτευξη του στόχου της αεροπορικής σύνδεσης.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, και ο Δήμαρχος Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος, καλούν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να στηρίξουν έμπρακτα την πρωτοβουλία, τονίζοντας τη σημασία της αεροπορικής γραμμής για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.