ΛΑΡΚΟ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το εργοστάσιο της

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ - «Είμαστε εδώ. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε», είναι το κεντρικό σύνθημα των εργαζομένων.

Στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ βρίσκονται εκατοντάδες εργαζόμενοι, τόσο στη συγκεκριμένη βιομηχανία όσο και σε άλλες στην ευρύτερη περιοχή, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τη σύμβαση των εργαζομένων και, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, «χωρίς καμία διασφάλιση βρίσκονται στον δρόμο».

Αυτήν την ώρα ξεκινά η 24ωρη γενική απεργία στη Λοκρίδα και συνολικότερα στα χωριά γύρω από την ΛΑΡΚΟ, καθώς, όπως υπογραμμίζουν, το πλήγμα που δέχονται είναι τεράστιο αφού πρέπει να ξεσπιτωθούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από τη Λάρυμνα, στο Μαρτίνο, τη Μαλεσίνα, τον Αϊ Γιάννη και το Κόκκινο έκλεισαν ακόμη και τα καφενεία και οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται μπροστά από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

«Είμαστε εδώ. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε», είναι το κεντρικό σύνθημα από την πλευρά των εργαζομένων, οι οποίοι τονίζουν πως «ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να καπνίσει και πάλι τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ για να μη μαραζώσει ο τόπος μας».

Είναι χαρακτηριστικό ότι με λεωφορεία οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής μεταφέρονται στην ΛΑΡΚΟ, όπως επίσης μεταφέρονται και από εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στην Εύβοια, ιδιαίτερα στα μεταλλεία στα Ψαχνά, ενώ τη συμπαράστασή τους ήδη έχουν εκφράσει σύλλογοι και φορείς της ευρύτερης περιοχής.

Σημειώνεται, ότι στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, η έναρξη της οποία έχει προσδιοριστεί στις 10:30, θα δώσει το «παρών» και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.