Στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας μεταφέρθηκε πυροσβέστης ο οποίος συμμετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε στο Σοφικό Κορινθίας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά πρόκειται πυροσβέστη πενταετούς θητείας ο οποίος αν και ήταν εκτός βάρδιας πήγε για να βοηθήσει.

Ο άνδρας είχε καταγωγή από το Σοφικό Κορινθίας και έτσι συμμετείχε στην κατάσβεση της φωτιάς. Αργότερα αισθάνθηκε αδιαθεσία και στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Στο νοσοκομείο ακόμα τρεις πυροσβέστες

Από εκεί και πέρα υπήρξε ενημέρωση από την πυροσβεστική για την κατάσταση των άλλων τριών πυροσβεστών οι οποίοι παραλίγο να εγκλωβιστούν νωρίτερα από τις φλόγες. Σύμφωνα με την πυροσβεστική πρόκειται για έναν εποχικό και δύο μόνιμους πυροσβέστες.

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν επιπυραγό με θλαστικά τραύματα από πτώση, έναν αρχιπυροσβέστη με κάταγμα στο χέρι και έναν εποχικό πυροσβέστη με ελαφρά εγκαύματα στο χέρι και στο πρόσωπο.

Ο ένας μάλιστα ίσως να έχει πάρει και ήδη εξιτήριο.

Καλύτερη η εικόνα, μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Από εκεί και πέρα τα νεότερα από το μέτωπο της φωτιάς είναι ενθαρρυντικά. Η εικόνα είναι σίγουρα καλύτερη και το βράδυ της Τετάρτης υπήρχαν μόνο κάποιες μικρές εστίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει εφησυχασμός στην πυροσβεστική.

Αντιθέτως όλες οι δυνάμεις παραμένουν στο σημείο υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.