Φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας: Τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες

Δύσκολη μάχη με τη φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας δίνουν οι πυροσβέστες - Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά - Μήνυμα από το 112 και κλειστοί δρόμοι.

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στο Σοφικό Κορινθίας. Για αυτό το λόγο ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 11:42 σε δασική έκταση στον Άγιο Βλάση Κορινθίας.

Στο σημείο επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 37 οχήματα και από αέρος 10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό. Επιπλέον συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Στο μεταξύ, τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς. Στη συνέχεια διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική.

Η φωτιά έχει αρκετές διάσπαρτες εστίες και σε συνδυασμό με τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Επιπλέον, για την πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας, πραγματοποιήθηκε συντονιστική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια. Στη σύσκεψη μετείχαν μεταξύ άλλων συναρμόδια υπουργεία, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛΑΣ και του Στρατού, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

«Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά»

«Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στον ‘Αγιο Βλάση, στην περιοχή του Σοφικού», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, επικαλούμενος την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όπως πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική, «με τις ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης που επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο, προσπαθούμε να «μαζέψουμε» τη φωτιά και υπάρχει η αισιοδοξία ότι τελικά ο στόχος θα επιτευχθεί».

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «η φωτιά δεν απειλεί μέχρι τώρα κάποια κατοικημένη περιοχή, ούτε και την κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή του Σοφικού, αφού οι εγκαταστάσεις βρίσκονται μακριά από την φωτιά».

Νωρίτερα προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του Σοφικού Κορινθίας προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της λεωφόρου Επιδαύρου

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της λεωφόρου Επιδαύρου, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται σε δασική περιοχή του Σοφικού Κορινθίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η διακοπή της κυκλοφορίας έχει τεθεί σε ισχύ από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης έως τη διασταύρωση της Δήμαινας.

Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων εναλλακτικών διαδρομών.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.