Με τις θερμοκρασίες να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα και την επισκεψιμότητα στην περιοχή να αυξάνεται, το πρόβλημα της ύδρευσης και της άρδευσης γίνεται όλο και πιο έντονο.

Ο κ. Δολιανίτης τονίζει τη σημασία της υπεύθυνης διαχείρισης του πολύτιμου φυσικού αγαθού, επισημαίνοντας ότι η συνετή χρήση του νερού είναι απαραίτητη για να αποφευχθούν ενδεχόμενες διακοπές τον μήνα Αύγουστο, όταν η ζήτηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

«Καλώ όλους τους πολίτες του Δήμου Νότιας Κυνουρίας να επιδείξουν την ανάλογη προσοχή στη χρήση του νερού και να αποφύγουν υπερβολές, αποδεικνύοντας έμπρακτα την υπευθυνότητά τους», αναφέρει ο Δήμαρχος. «Είναι υποχρέωση όλων μας να προστατεύσουμε και να περιφρουρήσουμε αυτό το πολύτιμο φυσικό αγαθό».

Ο Δήμαρχος εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι δημότες θα συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, κάνοντας λελογισμένη χρήση νερού κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου και αναφέροντας άμεσα τυχόν διαρροές του δικτύου στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου. «Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση», καταλήγει.

Η έκκληση του Δημάρχου έρχεται σε μια περίοδο αυξημένων αναγκών για πότισμα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της αυξημένης τουριστικής κίνησης. Η συνεργασία όλων είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή προβλημάτων στην υδροδότηση και την εξασφάλιση επαρκούς νερού για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου.