Τα συγχαρητήρια του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δέχθηκε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την αποτελεσματικότητά του δεδομένου ότι «ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα «μπράβων της νύχτας» βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ., βάζοντας φρένο στη δράση του οργανωμένου εγκλήματος».

Όπως υπογράμμισε ακόμη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «η μηδενική ανοχή στο οργανωμένο έγκλημα αποτελεί δέσμευσή μας». Μια δέσμευση την οποία ήρθε να ενισχύσει η «σύσταση της νέας Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)», χάρη στην οποία «γινόμαστε αποτελεσματικότεροι για να εξαρθρώσουμε τις εγκληματικές ομάδες που αποτελούν σημαντική απειλή για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, τους κρατικούς θεσμούς, αλλά και την οικονομία της χώρας».

«Θωρακιζόμαστε για να μπορέσουμε να ξεριζώσουμε στην κυριολεξία, σε όλους τους τομείς, τη διαφθορά χωρίς να παραβλέπουμε ακόμη και μικρότερα πράγματα που μπορεί να καταλήξουν να γίνονται μεγάλα» επεσήμανε ακόμη ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Κατέληξε δε σχετικώς πως «για ακόμη μια φορά, η επιμονή και ο επαγγελματισμός των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ έφερε ένα αποτέλεσμα, που αποτελεί τη βασική μας προτεραιότητα, η οποία δεν είναι άλλη από την προστασία της κοινωνίας».

Τι είχε προηγηθεί

Μια ημέρα πριν το ειδικό τμήμα της Ασφάλειας είχε προχωρήσει στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε εκβιασμούς επιχειρηματιών, εκρήξεις, εμπρησμούς, ξυλοδαρμούς καθώς και αγοραπωλησίες ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Από το βασικό στάδιο της έρευνας είχαν ήδη εξιχνιαστεί 78 εκβιάσεις σε ιδιοκτήτες εστιατορίων, καφέ-μπαρ και νυχτερινών κέντρων, πέντε εμπρησμοί καταστημάτων και οχήματος, τρεις εκρήξεις σε πρατήριο καυσίμων, σε οικία και κατάστημα, καθώς και ξυλοδαρμοί.

Ορισμένα μέλη του κυκλώματος των «μπράβων της νύχτας» συμμετείχαν και σε οπαδικά επεισόδια, κάτι που εν τέλει αποδείχθηκε κομβικό, από τη στιγμή που τέσσερα άτομα είχαν εμπλοκή στα αιματηρά συμβάντα μεταξύ φιλάθλων του Παναθηναϊκού το απόγευμα του Σαββάτου έξω από το γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας.