ΝΔ: Ποιοι δεν πήραν το μήνυμα Μητσοτάκη για την αλαζονεία

Η λαίμαργη υφυπουργός, το ραντεβού τον Αύγουστο και το οργισμένο τηλεφώνημα.

Η αλαζονεία, παρά τις προειδοποιήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, φαίνεται ότι ζει και βασιλεύει στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ο ΒΗΜΑτοδότης άκουσε χθες στη Βουλή (σε πηγαδάκια γαλάζιων βουλευτών) παράπονα, πολλά παράπονα. Ότι μερικοί δεν πήραν το μήνυμα του πρωθυπουργού για να προσγειωθούν και να αποβάλουν την αλαζονεία.

Το πρώτο αφορά έναν πρωτοκλασάτο υπουργό (στη διάθεση των ενδιαφερομένων το όνομά του) όταν βουλευτής που απασχόλησε ιδιαίτερα τους προηγούμενους μήνες την κοινή γνώμη, ζήτησε ραντεβού, του είπε… «έλα τον Αύγουστο». Τι έκανε ο βουλευτής (που οι συνάδελφοί του στη Βουλή τον αποκαλούσαν με χιούμορ «υπουργό εν αναμονή»); Έξαλλος ακύρωσε το αίτημά του και του απάντησε εμμέσως πλην σαφώς: «Θα τα πούμε στα τηλεοπτικά πάνελ, όπου θα σου ασκώ σκληρή κριτική».

Το δεύτερο αφορά γενική γραμματέα υπουργείου που έχει σχέση με την κοινωνία και την αυτοδιοίκηση. Η εν λόγω γενική με άκρως προκλητικό ύφος τηλεφώνησε σε εκπρόσωπο για τα αδέσποτα ζώα και ούτε λίγο ούτε πολύ της είπε «ξέρεις ποια είμαι εγώ; θα σας στείλω από εκεί που ήρθατε». Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι η εν λόγω γενική μπορεί να μου θύμισε κάπως τον Αυγενάκη («ξέρεις, ρε, ποιος είμαι εγώ;) και μπορεί να έχει και την ίδια τύχη, δηλαδή να πάρει πόδι στον επερχόμενο ανασχηματισμό των γενικών γραμματέων.

Το τρίτο αφορά βουλευτές της ΝΔ που τα είχαν με μια υφυπουργό, η οποία όχι μόνον άργησε στη συνάντηση που είχαν, αλλά, όπως έλεγαν, παρήγγειλε και ένα σάντουιτς και το έτρωγε λαίμαργα μπροστά τους, μεσούσης της συσκέψεως, χωρίς καν τους ρωτήσει εάν θέλουν να τους προσφέρει έναν… καφέ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.