Ο Στάρμερ, ο Μητσοτάκης και τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Θα υπάρξουν νέες εξελίξεις μετά την αλλαγή της κυβέρνησης στην Βρετανία;

Το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ, κλείστηκε την Πέμπτη και θα είναι σημαντικό ραντεβού για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην επίσκεψή του στο Λονδίνο για να συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Επιτροπή (European Political Community).

Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, στο ραντεβού των δύο πρωθυπουργών στο Blenhiem Palace, του Oxfordshire, δεν πρόκειται μόνον να συζητηθούν οι διεθνείς εξελίξεις (Ουκρανία, Γάζα), αλλά και το Κυπριακό καθώς και το μείζον ζήτημα για την χώρα μας, της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, τώρα που άλλαξε η κυβέρνηση στη Βρετανία.

Απλώς όπως επισημαίνει ο ΒΗΜΑτοδότης, όταν ο Σούνακ ήταν Πρωθυπουργός ακύρωσε μια συνάντηση με τον Μητσοτάκη στο Λονδίνο, όταν ο Έλληνας Πρωθυπουργός, έθιξε σε συνέντευξή του το θέμα των Γλυπτών. Μπορεί τότε ο Σούνακ να μην θέλησε να τον συναντήσει, αλλά ο Στράμερ τον συνάντησε και συζήτησαν αυτό το ζήτημα.

Να σημειωθεί επίσης ότι οι Εργατικοί έχουν διαφορετική άποψη από την σκληρή στάση των Συντηρητικών για στο θέμα των Γλυπτών.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.