Αφού μας ξεσήκωσε με τη συμμετοχή της στη Eurovision 2024 και το LALALALA της σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, δίνοντας τον τόνο του καλοκαιριού, η Μαρίνα Σάττι επιστρέφει με κάτι διαφορετικό: με ένα βίντεο-σκληρή υπενθύμιση ότι η θάλασσα της Μεσογείου έχει στα βάθη της δεκάδες χιλιάδες «ανώνυμους» ανθρώπους.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια και συνθέτρια παρουσιάζει το τραγούδι «Αχ, Θάλασσα» σε μουσική δική της και του Νίκου Κωδωνά και στίχους της Λένας Κιτσοπούλου. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Cyprien Clément-Delmas με γκρο πλαν σε φράχτες, σωσίβια και σπαράγματα ανθρώπινης ζωής.

Πρόκειται για έναν φόρο τιμής στους τουλάχιστον 29.984 καταγεγραμμένους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο μόνο την τελευταία δεκαετία – ανάμεσά τους 1.274 παιδιά. Η Σάττι μας λέει πως αληθινός καλλιτέχνης είναι αυτός που αφουγκράζεται και απηχεί την εποχή του κι εμείς την προσέχουμε. 

Η hitmaker και περφόρμερ στρέφει τον προβολέα στη συνεχιζόμενη τραγωδία που τείνουμε να ξεχνάμε και με την υπέροχη μπαλάντα της «Αχ, Θάλασσα» υποκλίνεται με σεβασμό στα χιλιάδες θύματα πολέμωνδιώξεωνβίας που δεν βρήκαν καταφύγιο στη στεριά της Δύσης.

…“Μα εσύ είσαι τόσο ατάραχη θάλασσά μου

Γυαλί που καθρεφτίζεις πουλιά

Μα εγώ είμαι κύμα”…

Το videoclip «Αχ, Θάλασσα» είναι μια συμπαραγωγή των Hiersoir (Γαλλία) και Nomad Productions (Ελλάδα) σε σκηνοθεσία Cyprien ClémentDelmas. Όλα τα έσοδα της Μαρίνας Σάττι και της Mad House Records θα διατεθούν στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) για την υποστήριξη των παιδιών προσφύγων.

Δείτε το βίντεο εδώ: