Με κινητοποίηση στην Αθήνα, στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, απάντησαν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ στην «εντολή να πεταχτούν οι εργαζόμενοι από το εργοστάσιο και τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, που έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο ειδικός διαχειριστής».

Τα σωματεία κάλεσαν στη γενική απεργία στη Λοκρίδα και στη συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 10.30 πμ.

Λεωφορεία για την απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρυμνα θα ξεκινήσουν από την Αθήνα στις 8 πμ, από την πλατεία Μεταξουργείου.

Αντιπροσωπεία των Σωματείων Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ συναντήθηκε με εκπρόσωπο του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Νωρίτερα, πριν τη συνάντηση, σε δήλωσή του ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «είμαστε εδώ και ζητάμε να σταματήσει η απόγνωση, άρα να εξασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων και να εξασφαλιστούν οι επαναπροσλήψεις των εργαζομένων».

Ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους για τα αποτελέσματα της συνάντησης, ο Παναγιώτης Πολίτης ανέφερε ότι «στη συνάντηση παρουσιάσαμε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, τα οποία ο εκπρόσωπος του υπουργείου κατέγραψε και περιμένουμε μια απάντηση, χωρίς να έχουμε αυταπάτες».

«Βρισκόμαστε», πρόσθεσε ο Π. Πολίτης, «σε μια σύγκρουση εδώ και 4 χρόνια με μια αντιλαϊκή στρατηγική», ενώ υπογράμμισε: «Θα μείνουμε εκεί. Από χθες το παράτησαν και είμαστε μόνοι μας για να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από μια βόμβα, κυριολεκτικά. Μπαίνουμε σε κίνδυνο ατυχήματος, νέα Τέμπη. Δεν θα το επιτρέψουμε. Εμείς ξέρουμε τη ΛΑΡΚΟ, εμείς θα προφυλάξουμε τις ζωές μας. Τους καλούμε να ανανεώσουν τις συμβάσεις εδώ και τώρα και να μπει σχέδιο επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ».

Καταλήγοντας, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τους φορείς της Αττικής που συμπαραστάθηκαν και σήμερα στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία στη Λοκρίδα και στη συγκέντρωση που θα γίνει στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

«Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στα αδέλφια μας στη ΛΑΡΚΟ και απαιτούμε να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ και να εξασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων, καθώς και να μην ξεσπιτωθούν αυτοί και οι οικογένειές τους», επισήμανε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ βρέθηκαν σωματεία, φορείς και εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα της Αττικής, εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ από την Αθήνα, αντιπροσωπεία της γραμματείας του ΠΑΜΕ, εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους.

Επίσης Σωματεία Εκπαιδευτικών και Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και τα μέλη της ΚΕ και βουλευτές του κόμματος, Νίκος Αμπατιέλος και Χρήστος Κατσώτης.

Στην κινητοποίηση κυριάρχησαν τα συνθήματα «Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ να μη συνεχιστεί αυτοί είναι με τα κέρδη και εμείς με τη ζωή», «Κυριάκο, Σταϊκούρα ακούστε το καλά, η ΛΑΡΚΟ δεν θα γίνει μάντρα για υλικά», «Αδέρφια της ΛΑΡΚΟ είμαστε μαζί σας παλεύουμε για τη δουλειά και τη ζωή σας».